banner
 
Meer over Zilveren Champignon

Zilveren Champignon


Maandag 9 november 2009: 25 jaar Zilveren Champignon

Tijdens een feestelijke avond in het Midi Theater in Tilburg viert de Zilveren Champignon zijn eigen, zilveren, 25- jarig jubileum. Acht teams met topkoks presenteren hun culinaire kunsten met gerechten waarin champignons, oesterzwammen en andere paddenstoelen de hoofdrol spelen.

Ronny Vreeman, echtgenote van vertrekkend burgemeester van Tilburg Ruud Vreeman, reikt het jubileumboek ’25 jaar de Zilveren Champignon’ uit aan de eerste drie Michelinsterren-kok: Cees Helder. Het jubileum is dit jaar in de vorm van een demonstratie door oud winnaars van de Zilveren Champignon.

Op de vraag of Peter Zandboer, organisator van de Zilveren Champignon, vanaf dag één, een speciaal feestelijk tenue heeft uitgekozen voor deze dag antwoordt hij: “ik trek elk jaar gewoon mijn kokskleding aan”.

Wie koken de sterren van de hemel?

De volgende 8 topkoks koken culinaire hoogstandjes tijdens de Zilveren Champignon 2009:

  • Johan van Groeninge en Aswin van Dongen:
    Restaurant Avant-Garde, Eindhoven
  • Mathieu Basemans:
    Restaurant de Aardborsthoeve, Mierlo
  • Jan Mommersteeg:
    Restaurant Interpolis, Tilburg
  • Frans Gerrits:
    Catharina Ziekenhuis, Eindhoven
  • Barry Willemse:
    Kouwenberg's restaurant Hotel ’t  Lansink, Hengelo
  • Marco van Lohuizen:
    Restaurant De Leest, Vaassen
  • Rene Brienen:
    Restaurant Brienen aan de Maas, Well
  • Rudolph van Veen:
    TV kok RTL Televisie

 

De vakjury bestaat uit:

  • Cees Helder:
    voormalig patron-cuisinier restaurant Parkheuvel, Rotterdam
  • Soenil Bahadoer:
    restaurant de Lindehof, Nuenen
  • Willem Dankers:
    restaurant Dorset Mansion House, Borne  

De presentatie van de avond is in handen van:

  • Peter Zandboer:
    patron-cuisinier van het Huys van Voskens, Tilburg
  • Puck Kerkhoven:
    schrijfster van onder andere het Grote Kliekjesboek

Wie maken de Zilveren Champignon mogelijk?

GroentenFruit Bureau is sponsor en deels organisator van de Zilveren Champignon.

Verder wordt deze dag mede mogelijk gemaakt door:

LTO voor Paddenstoelenteelt, Moeleker Grootkeuken apparatuur, Oesterzwammenteelt, Vino Forte Wijnkopers, Danvo Bake Off, Mars Belgium, Vos en Partners Wijnen, Hoogenboom Benelux BV, Barry Callebaut, Misset Horeca, Stichting Vakwedstrijden Horeca Tilburg, Alliance Gastronomique en Scholengemeenschap De Rooi Pannen.

Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.