banner
 
Meer over De geschiedenis...

De geschiedenis van venkel


Welkom op de vernieuwde website van www.venkel.nl.

Venkel staat centraal op deze website. Een site boordevol informatie over venkel onder ander de geschiedenis, het product zelf, de teelt en de venkelconsumptie. Ook leuke weetjes over venkel en vele recepten met venkel.

Venkel, de culinaire alleskunner! Veelzijdig en gezond.

Venkel is oorspronkelijk afkomstig uit Azië. Chinezen en Hindoestanen gebruikten venkel als remedie tegen slangenbeten en het verdrijven van schorpioenen. De oude Egyptenaren en Grieken kenden de plant als groente en als geneeskrachtig kruid. De oude Grieken gebruikten venkel als vermageringsmiddel. Via middeleeuwse handelsroutes werd het naar Europa vervoerd. De groente werd vanuit Italië in onze streken pas geïntroduceerd omstreeks het begin van de 18de eeuw. In vroeger tijden kauwden arme gelovigen soms venkelzaad tijdens de kerkdienst. Dit voorkwam het storende geknor van hun lege maag tijdens de preek.

De naam venkel

De naam venkel is afkomstig van het Latijnse woord ‘foenum’, dit betekent hooi. De Romeinen vonden namelijk dat de sterk aromatische geuren van de venkel op de geuren van hooi leken.

Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.