banner
Laatste Reacties

Zilverui

Zilveruitjes zijn een oer-Nederlands product, die bovendien ook nog lekker en gezond zijn.
Lees verder >>

Bosui

De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd.
Lees verder >>

Sjalot

Dit kleine uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen.
Lees verder >>

Knoflookbieslook

Knoflookbieslook wordt ook wel Chinese bieslook genoemd. Het is een krachtige plant die pollen van zo’n 60 cm vormt.
Lees verder >>

Prei

Prei is een aromatische, pittige groente met lange witte stelen en groen schutblad. Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren.
Lees verder >>

Gele ui

De ui behoort net als prei, knoflook en bieslook tot het geslacht Allium, ofwel de uienfamilie.
Lees verder >>

Bieslook

De oorsprong van bieslook ligt in China, maar tegenwoordig wordt het gekweekt in Europa en Amerika.
Lees verder >>

Knoflook

De knoflook is een echte smaakmaker en beroemd en berucht tegelijk vanwege zijn doordringende aroma.
Lees verder >>

Sweet Onion

Sweet Onions komen van oorsprong uit Zuid-Amerika, waar ze erg veel gegeten worden. Maar ook in Nederland zijn deze lichtgele uien steeds meer in trek.
Lees verder >>

Rode ui

De rode ui heeft een dieprode, bijna paarse, schil die iets dunner is dan de schil van de gele ui. Gesneden is de ui lichtrood met wit. Daardoor is de rode ui heel decoratief in bijvoorbeeld een salade.
Lees verder >>

Ui

De lekkerste smaakmaker voor vele gerechten is de ui. Bakken, roerbakken, stomen en rauw door de salade. Menigeen trotseert een huilbui voor deze smakelijke bol
Lees verder >>

Cees Corbijn
Kook eert een theelepel venkelzaad in 100 cc melk (kortkoken voor smaakafgifte). Voeg gezeefde melk toe aan een puree van koolraap (klaarmaken als...
Lees artikel >>
Leon Bosten
ik ben het zelf hetkweken voor de eerste keer en dit gaat tot nog toe goed
Lees artikel >>
HJ Mensink
wat zijn moezende en wat zijn niet moezende appels?
Lees artikel >>
Manon Kievit
Beste Barton, Wij hebben promotiemateriaal over zachtfruit en dus niet specifiek over frambozen. Bovenstaande informatie hebben we alleen...
Lees artikel >>
Peter Raap
hallo ik pluk al zo n jaar of veertig cantharellen maar ik heb nooit geweten dat ze ook geteeld kunnen worden ! (hebben jullie dit wel goed?)
Lees artikel >>
Licentie voor gebruik van inhoud | Disclaimer en privacy | GroentenFruit Bureau op Youtube | GroentenFruit Bureau op Twitter