banner
Meer over tomaat geel en...

tomaat geel en oranje


2x2 TIP
Deze frisse tomaat is erg veelzijdig, deze gele en oranje tomaten zijn bijzonder geschikt voor de salade, op brood of leg wat plakjes ter decoratie neer op je bord. Zo kom je ongemerkt aan je 2x2!

Beschrijving gele en oranje tomaten

De gele tomaat is kenmerkend door zijn uiterlijk en de volle lekkere smaak. De gele tomaat is vooral bijzonder door zijn kleur, en is dient daarom niet alleen voor de smaak maar, ook als kleurmaker in verschillende gerechten. In het rijpingsproces is de tomaat eerst groen, daarna kleurt de tomaat al snel geel. Wanneer de trostomaten volledig geel is, is de tros rijp op geknipt te worden. De gele tomaat is een stevige trostomaat.

Wat kan ik met gele en oranje tomaten

De trostomaten zijn een kleurrijke verschijning. Door hun opvallende kleuren en sapppige bite zijn ze bijzonder geschikt voor in lekkere frisse zomersalades of ter decoratie bij verschillende gerechten. De tomaten hebben een volle lekkere smaak zoals tomaten horen te smaken. De tomaat is ook goed geschikt om te vullen met verschillende zachte kazen, of gehakt.


Waar let ik op bij het kopen van gele en oranje tomaten

De tomaat moet stevig aanvoelen en geen beschadigingen hebben.

Bewaren van gele en ornanje tomaten

Tomaten behouden hun smaak en stevigheid het beste als ze worden bewaard bij een temperatuur tussen de 12-16 ºC. Bewaar tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze dus hun lekkere aroma! Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines. Eet tomaten bij kamertemperatuur. De smaak komt dan het beste tot z'n recht.

Schoonmaken en bereiden van gele en oranje tomaten

Verwijder het kroontje en was de tomaten.

Verkrijtbaarbaarheid gele en oranje tomaten

Gele en oranje tomaten zijn van maart tot en met oktober goed verkrijgbaar.

Voedingswaarden gele en oranje tomaten


Voedingswaarde tomaat algemeen per 100 gr:


Kcal: rauw 23, gekookt 23, gestoofd 59
Vitamine C: rauw 18 mg, gekookt 14 mg, gestoofd 11 mg
IJzer: rauw 0,4 mg, gekookt 0,6, gestoofd 0,2 mg
Vezel: rauw 1,4 gram, gekookt en gestoofd 1,3 gram