banner
Meer over Snackpaprika

Snackpaprika


2x2 TIP
Deze schattige kleine babypaprika zit boordevol smaak en kleur. Meng de paprika door een salade of eet deze gezonde groente tussendoor als snack om makkelijk aan je 2x2 te komen.

Beschrijving van snackypaprika's / babypaprika's

Snackpaprika of babypaprika is een kleine blokpaprika die bij uitstek geschikt is om te vullen. Vele koks gebruiken deze paprika als bijgerecht op een bord gevuld met vlees of groente. Ook is er  een stijging als snackproduct. Door zijn zoete smaak wordt deze snackpaprika steeds gewilder. Met name als snack of als special in het diner is deze babypaprika uitstekend geschikt.

Wat kan ik met snackpaprika's ?

De babypaprika is heel geschikt om te vullen met bijvoorbeeld blokjes gekookte ham of met pesto en mozzarella. Eet deze vruchtgroente voor tussendoor als gezonde en zoete snack.

Waar let ik op bij het kopen van snacpaprika's ?

Paprika’s moeten stevig en glad aanvoelen. Let op kleine beschadigingen, die worden snel groter!

Hoe bewaar ik snackpaprika's ?

Paprika’s bewaar je het beste op een koele plek (12 -15 C °C), maar niet in de koelkast. De paprika wil namelijk nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven paprika’s een week mooi. Snackgroenten die in de diepvries bewaard kunnen worden (zoals babypaprika) kun je, na 2 minuten blancheren, tot 12 maanden in de diepvries bewaren bij minimaal - 18C.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van snackpaprika's?

Was de paprika's voor gebruik. Bij het vullen van de snackpaprika: Snijd de kapjes van de paprika's en verwijder zo nodig zaad en zaadlijsten.

Wanneer zijn er snackpaprika's?

De snackpaprika is jaarrond verkrijgbaar.