banner
Meer over Shiso® groen

Shiso® groen


2x2 TIP
Klein maar fijn, net als voor alle kiemgroenten geldt dat ook voor Shiso®. Je eet er maar kleine beetjes van. Al die kleine beetje helpen mee aan je 2x2.

Beschrijving Shiso® groen

Deze typische Japanse cress wordt in Japan altijd standaard bij vis geserveerd. De smaak is anijsachtig. De groene variant is iets milder van smaak dan Shiso® purper.

Shiso® is een merknaam van Koppert Cress B.V. voor een blad van de plant met als genus 'Perilla' en welke onderdeel is van de muntfamilie 'Lamiaceae'.

Wat kan ik met Shiso® groen?

- Combineren met bijvoorbeeld vis, paksoi, sla, fruit, sinaasappel, aardbeien.
- op een pistoletje met zalmsalade, ijsbergsla en garnaaltjes
- bij visrolletje met een romige dillesaus
- bij carpaccio van gerookte zalm
- bij oosterse roergebakken visreepjes in pittige sinaasappel-sojasaus
- bij gebakken rood fruit met aardbeienlikeur en roomijs.

Waar let ik op bij het kopen van Shiso® groen?

Zorg dat de blaadjes frisgroen zijn en het plantje niet verlept is.

Bewaren van Shiso® groen

Bewaar Shiso® op een koele plek. Daar kan het tot 6 dagen bewaard blijven.

Schoonmaken en bereiden van Shiso® groen

Je hoeft de Shiso® niet te wassen. Knip gewoon af wat je nodig hebt
Wordt op het laatste moment over het gerecht gestrooid of aan het gerecht toegevoegd. Niet te veel (in een keer ) toevoegen vanwege de sterk aromatische smaak.

Verkrijgbaarheid Shiso® groen

Het hele jaar door.