banner
Meer over Zoete puntpaprika

Zoete puntpaprika


2x2 TIP
Deze heerlijk zoete paprika is lekker om tussendoor te eten. Maak een lekker fris broodbeleg of soep van deze vrucht en kom makkelijk aan je 2 ons groenten. 

Beschrijving zoete puntpaprika

De paprika is verkrijgbaar in de kleuren rood, groen en geel en heeft een bijzonder zoete smaak.

Waar het meest zoete exemplaar van 'gewone' blok-paprika's een brixwaarde (meetwaarde voor natuurlijk suikergehalte) van 7 heeft, daar heeft de zoete puntpaprika een brixwaarde van 9 tot 10. Dit hoge suikergehalte is al in vele, onafhankelijke testen aangetoond. Een ander bepalend aspect voor de smaak is de wat dunnere huid in vergelijking tot een gewone paprika. Hierdoor heeft u geen last van de velletjes van de vrucht die bij het eten van gewone paprika's voor oprispingen kunnen zorgen.

Wat kan ik met zoete puntpaprika?

Een verse puntpaprika is een knapperige en sappige vrucht die zowel rauw, gekookt als gebakken in veel gerechten uitstekend past. Het gebruiksgemak en de mogelijkheden van deze vruchtgroente in de bereiding van maaltijden zijn erg groot. U kunt de paprika rauw eten, als gezonde snack op diverse gelegenheden. Ook voor kinderen is de zoete snack, op basis van zijn hoge, natuurlijke suikergehalte en dunne schil, een aantrekkelijk tussendoortje. Daarnaast is zoete puntpaprika ook in gekookte of gebakken vorm zeer smaakvol. De lange, puntige vorm maakt deze paprika zeer geschikt als vrucht om te vullen, maar ook als knapperige groente op grill of barbecue. Omdat deze paprika een dunnere vruchtwand heeft dan gewone paprika's is hij snel gaar. Tevens past het, in combinatie met veel andere groenten, goed in salades.

Waar let ik op bij het kopen van zoete puntpaprika?

Paprika’s moeten stevig en glad zijn zonder beschadigingen.

Bewaren van zoete puntpaprika

Paprika’s bewaar je het beste op een koele plek (12 °C), maar niet in de koelkast. De parpika wil namelijk nog even doorrijpen. Een te koude temperatuur verstoort dit proces. Goed bewaard blijven paprika’s een week mooi.

Schoonmaken en bereiden zoete puntpaprika

De paprika’s voor gebruik wassen, door midden snijden en de zaadlijsten verwijderen.
Vul een helft met bijvoorbeeld gehakt. Of rooster de puntpaprika in z’n geheel op een grillplaat of de barbecue.

Verkrijgbaarheid zoete puntpaprika

Zoete puntparika's zijn het gehele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarden zoete puntpaprika

Voedingswaarde per 100 gram

kcal: 28
Vitamine C: 150 mg
Vitamine E: 3,1 mg
Betacaroteen: 825 ug
Foliumzuur: 41,4 ug