banner
Meer over Peren Conference


peren-conference

Peren Conference


2x2 TIP
Houd je van een wat stevige Conference peer of een zoete zachte? Het maakt niet uit wat je lekker vindt. Met een Conference peer heb je al 1 keer fruit per dag op en kom je makkelijk aan je 2x2! 

Beschrijving van Conference peren

Peren zijn nauw verwant aan appels. De boom bloeit - afhankelijk van het ras - gemiddeld van half april tot begin mei. Een peer groeit uit een bevruchte bloem, meestal eerst met de dikke kant naar boven, maar door het toenemende gewicht van de vrucht kantelt deze geleidelijk naar onderen.
Conference peren zijn langwerpig en als je ze aan het steeltje vasthoudt lijkt het net alsof hij een lange nek heeft. Sommige mensen vinden de peer lekker als ze nog niet heel rijp zijn, groen en knapperig. Anderen hebben de voorkeur voor een rijpe Conference die zoet is en lichtgeel van kleur. De Conference peer behoort tot de populairste peren in Nederland. Ze groeien het best in een zeeklimaat. Dit betekent dat de meeste perentelers in Noord Holland en Flevoland voorkomen.  

Wat kan ik met Conference peren?

  • uit de hand eten, de groene variant is lekker fris knapperig, de lichtgele variant is zachtzoet
  • als vulling in een perentaart  of gebak
  • in een salade met b.v. roquefort en noten 
  • in andere salades met zowel groente als fruit
  • peer in wijn
  • bij de chocoladefondue
  • met ijs
  • op brood met pittige kaas

Waar let ik op bij het kopen van Conference peren?

Als je de peer vastpakt bij het steeltje en kijkt naar de 'nek' dan kun je zien of de peer goed is. Bij een strakke nek en de gladde 
is de peer goed hard en stevig. Als het steeltje een beetje meegeeft en de schil ook dan is de peer een stuk rijper en zachter.

Hoe bewaar ik Conference peren?

Peren kun je laten rijpen op de fruitschaal bij kamertemperatuur. Houd je van een stevige Conference peer dan kun je ze het beste in de koelkast bewaren.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van Conference peren?

Was de peer evt. voor gebruik. Als je de schil verwijdert verdwijnen daarmee gezonde voedingsstoffen. Het is soms lekkerder om de schil er aan te laten als je de peer verder gaat bereiden. Plakjes peer met schil in een salade zorgen voor een knapperige bite. Ook zorgt de groene kleur voor een kleurrijke decoratie op je bord.

Wanneer zijn Conference peren verkrijgbaar?

De Nederlandse Conference peer en handperen zijn het hele jaar verkrijgbaar. De oogst vindt plaats in september. Daarna gaan de peren in een koelcel van net onder de 0 graden. In de zuurstofarme ruimte blijven de peren een jaar goed.

Voedingswaarde peer mét schil (per 100 gram)

Algemeen Vitaminen Mineralen/Spoorelementen
Kcal 55 Retinol 0 mcg Natrium 1 mg
Eiwit 0,2 g Béta-caroteen 30 mcg Kalium 155 mg
Koolhydraten 11,7 g D 0 mcg Calcium 6 mg
Vet 0,3 g E 0,01 mcg Fosfor 13 mg
Verzadigd vet 0,1 g B1 0,01 mg Magnesium 7 mg
Vezels 2,2 g B2 0,02 mg IJzer 0,1 mg
    B6 0,017 mg Selenium 0 mcg
    Foliumzuur 3,7 mcg Zink 0,17 mg
    B12 0 mcg    
    B3 0,2 mg    
    C 3 mg    


Voedingswaarde peer zonder schil (per 100 gram)

Algemeen Vitaminen Mineralen/Spoorelementen
Kcal 55 Retinol 0 mcg Natrium 1 mg
Eiwit 0,3 g Béta-caroteen 18 mcg Kalium 136 mg
Koolhydraten 12,0 g D 0 mcg Calcium 5 mg
Vet 0,1 g E 0 mcg Fosfor 12 mg
Verzadigd vet 0,0 g B1 0,01 mg Magnesium 6 mg
Vezels 1,6 g B2 0,01 mg IJzer 0,1 mg
    B6 0,015 mg Selenium 0 mcg
    Foliumzuur 2,5 mcg Zink 0,17 mg
    B12 0 mcg    
    B3 0,2 mg    
    C 2 mg    

Bron: deze gegevens zijn afkomstig uit de NEVO 2010