banner
Meer over Oregano

Oregano


2x2 TIP
Met oregano maak je al je groentestoofschotels nog lekkerder en eet je dus met smaak meer groenten! Zo komt je gemakkelijk aan je 2x2.

Beschrijving oregano

Geen Italiaanse of Spaanse keuken zonder oregano. Dit zoet-pittig ruikende kruid wordt ook wel palingkruid of wilde marjolein genoemd. Het zijn kleine ronde fluweelachtige blaadjes die ook heel goed gedroogd kunnen worden. Oregano wordt vaak gebruikt in Italiaanse en Griekse gerechten.

Wat kan ik met oregano?

  • goed te combineren in gerechten met rozemarijn en salie
  • op pizza’s
  • in tomatensauzen of andere pasta sauzen
  • in stoofschotels
  • in ratatouille of andere stoofgerechten met vruchtgroenten
  • in marinades voor vlees en vis
  • bij gegrilde groenten

Waar let ik op bij het kopen van oregano?

Koop fris uitziende kruiden met stevige stengels en niet verlepte blaadjes.

Hoe bewaar ik  oregano?

In de koelkast blijven de kruiden, mits verpakt in een open plastic zakje of vershoud-folie, een paar dagen goed.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van oregano?

Baadjes van stengels plukken, wassen en fijnhakken.

Wanneer is oregano verkrijgbaar?

Het hele jaar door. Hollandse oregano is verkrijgbaar van mei tot oktober.

Wat zit er in oregano (per 100 gram)?

Kcal: 360