banner
Meer over Minneola


mineola

Minneola


2x2 TIP
Een minneola tussendoor frist je helemaal op en levert al een halve portie fruit van je 2x2.

Beschrijving minneola:

Een minneola is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. De smaak is friszuur. Minneola’s zijn gemakkelijk te pellen. De kleur van de schil en het vruchtvlees is prachtig oranje. Minneola heeft een herkenbaar "neusje", een uitstulping van de schil op de plaats waar de steel heeft gezeten.

Wat kan ik met minneola?

  • ‘Puur’ als lekker fruitig tussendoortje.
  • Als onderdeel van een fruitsalade.
  • Partjes in een nagerecht.
  • Partjes in een opgerolde pannenkoek samen met andere citrusvruchten en room.
  • Het sap gebruiken als een verrijker van jus en marinades.
  • Geraspte schil als smaakmaker in bijvoorbeeld cakebeslag.

Waar let ik op bij het kopen van minneola?

Kies minneola’s die stevig en zwaar aanvoelen en een gave schil hebben. Minneola’s kun je het beste bij ca. 12 C bewaren. Bij kamertemperatuur komen ze goed op smaak.

Hoe bewaar ik minneola?

Je kunt ze zowel in de groentenla als op een fruitschaal bewaren. Minneola's kun je het beste bij ca. 12C bewaren. Bij kamertemperatuur komen ze goed op smaak.  

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van minneola?

Boen de schil goed schoon als je de schil wilt raspen. Mineola’s zijn gemakkelijk te schillen zodat je de partjes vervolgens zo kunt eten of verder kun verwerken.

Wanner is minneola verkrijgbaar?

Mineola’s zijn het hele jaar verkrijgbaar.

Wat zit er gemiddeld in minneola (Voedingswaarden per 100 gram)?

Kcal: 70
Koolhydraten: 13 g
Vezels: 2 g

 

TIP

Een mineola tussendoor frist je helemaal op en levert al een halve portie fruit van je 2x2.



 

BESCHRIJVING

Een mineola is een kruising tussen een mandarijn en een grapefruit. De smaak is friszuur. Mineola’s zijn gemakkelijk te pellen. De kleur van de schil en het vruchtvlees is prachtig oranje.



 

WAT KAN IK ERMEE?

  • Puur’ als lekker fruitig tussendoortje.

  • Als onderdeel van een fruitsalade.

  • Partjes in een nagerecht.

  • Partjes in een opgerolde pannenkoek samen met andere citrusvruchten en room.

  • Het sap gebruiken als een verrijker van jus en marinades.

  • Geraspte schil als smaakmaker in bijvoorbeeld cakebeslag.

 

 

WAAR LET IK OP BIJ HET KOPEN?

Kies mineola’s die stevig en zwaar aanvoelen.

 

 

HOE BEWAAR IK ZE?

Je kunt ze zowel in de groentenla als op een fruitschaal bewaren.

 

 

WAAR LET IK OP BIJ HET SCHOONMAKEN EN BEREIDEN?

Boen de schil goed schoon als je de schil wilt raspen. Mineola’s zijn gemakkelijk te schillen zodat je de partjes vervolgens zo kunt eten of verder kun verwerken.



 

WANNEER ZIJN ZE ER?

Mineola’s zijn het hele jaar verkrijgbaar.



 

WAT ZIT ER IN? (PER 100 GRAM)

Kcal: 70

Koolhydraten: 13 g

Vezels: 2 g