banner
Meer over Micro Vegetables

Micro Vegetables


2x2 TIP
Micro Vegetables, oftewel kiemgroenten, maken een gerecht helemaal af. Gebruik verschillende smaken microgroenten op je bord om kleur en smaak af te wisselen. Kiemgroenten zijn zo licht dat je ze makkelijk naast je 2 ons groenten per dag kan rekenen.

Beschrijving micro vegetables

Kiemgroenten zijn gekiemde zaden van verschillende planten. Het zijn jonge plantjes waarvan de eerste blaadjes zich gevormd hebben. Micro Vegetables hebben elk hun eigen smaak, geur, gevoel en vorm. Omdat de plantjes zo jong zijn, komen deze eigenschappen sterk naar voren. Het is haast ongelooflijk dat zo’n klein plantje van nature zoveel smaak heeft. De zaden van deze minigroenten zijn zorgvuldig geselecteerd, de plantjes worden geteeld in de, speciaal hiervoor ingerichte, kassen in het Westland.

Wat kan ik met micro vegetables?

Er zijn twintig soorten cressplantjes met elk een uitgesproken smaak. De een smaakt naar noten, broccoli of rucola, de ander naar doperwtjes, mierikswortel of limoen. Kortom elk plantje kan gebruikt worden bij een passend gerecht. Voor de consument zijn vijf soorten beschikbaar. Knip de blaadjes voorzichtig af met een schaar. Wassen is niet nodig.

Waar let ik op bij het kopen van micro vegetables?

De blaadjes moeten frisgroen zijn en niet verlept.

Bewaren van micro vegetables

Bewaar de microgroenten in de koelkast. Daar kunnen ze tot 6 dagen bewaard blijven. Sommige plantjes moeten juist in een warme omgeving bewaard worden. Kijk op de verpakking welke zorg de microgroenten nodig hebben.

Schoonmaken en bereiden van micro vegetables

Je hoeft de cress niet te wassen. Knip gewoon af wat je nodig hebt en zet het plantje dan weer terug in de koeling.

Verkrijgbaarheid micro vegetables

Het hele jaar door.

Voedingswaarden micro vegetables

Kiemgroenten bezitten, van nature, nuttige stoffen als vitaminen A, C en anti-oxidanten. Ze zijn rijk aan mineralen, zoals calcium.