banner
Meer over Meiraap


meiraap

Meiraap


2x2 TIP
Reken op 250 gram meiraap per persoon om zo je portie groente binnen te krijgen. Meiraapjes zijn lekkere lentegroenten, goede aanvulling voor je 2x2!

Beschrijving meiraap

Meiraapjes zijn ronde witte knolletjes. Ze worden soms verkocht met het loof er nog aan, maar niet altijd. Meiraapjes zijn lekker zacht en mals. Meiraapjes smaken lichtzoet. Ze combineren heel goed met andere lentegroenten, zoals peultjes, courgettes of doperwtjes. Ze passen prima bij zomergroenten als paprika en aubergines. Maar ze combineren ook heel goed met wintergroenten zoals prei.

Wat kan ik met meiraap?

  • Soep van maken, het beste is een gebonden soep. Kaas erover raspen of stukjes courgette smaakt prima.
  • als blokjes in groentesoep erbij doen
  • roerbakken met andere groenten als paprika en courgettes en ui
  • In een voorjaars stamppotje met aardappels en raapstelen
  • In stoofschotels met prei, rozemarijn en kaas
  • Even in blokjes gesmoord in boter of olie met bieslook zijn ze verrukkelijk bij de aardappels en vlees

Waar let ik op bij het kopen van meiraap?

De knolletjes moeten onbeschadigd, fris wit van kleur, droog en helder eruit zien.

Hoe bewaar ik meiraap?

Meiraapjes zijn een paar weken buiten de koelkast houdbaar. Bewaar ze wel koel, liefst bij 12-15 C.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden?

Was de meiraapjes voor gebruik en snij een plakje van de onder- en bovenkant.

Wanneer is  meiraap verkrijgbaar?

Ze zijn in het voorjaar en de lente te koop. Ze zijn vroeg gezaaid en heten dan MEIraap. Zaait de kweker ze in het najaar, dan zijn ze in het najaar te koop als HERFSTraap.