banner
Meer over Courgette Fleur

Courgette Fleur


2x2 TIP
De Courgette Fleur is een eetbare bloem die je gebruikt om je gerecht een feestelijk tintje te geven. De felgele bloem zorgt voor kleur en smaak op je bord. Reken de Courgette Fleur als extraatje naast je 2 ons groenten per dag.

Beschrijving Courgette Fleur

De courgetteplant bloeit met prachtige gele bloemen. De mannelijke bloem bestaat uit een steeltje en een bloem. De vrouwelijke bloem bestaat uit een kleine courgette, het vruchtbeginsel, met daaraan een bloem. Deze bloem noemen we de Courgette Fleur. Vanuit deze bloem kan de courgette groeien. De bloemen van de courgetteplant openen zich maar één keer. De bloem opent zich zeer vroeg en sluit zich weer rond tien uur 's ochtends. De Courgette Fleur wordt daarom 's ochtends heel vroeg geoogst. De Courgette Fleur is de eetbare bloem van de courgette. Het is een prachtige bloem met een hele pure uitstraling die bijzonder geschikt is voor vele culinaire gerechten. De bloem is vooral te gebruiken voor diners en kleine (gastronomische) gerechten. Courgette Fleur heeft een kleine courgette aan de onderkant. Zonder deze courgette heet het product Courgette Fioretta.

 Wat kan ik met Courgette Fleur

De eetbare bloem dient voornamelijk als decoratie bij een gerecht. De Courgette Fioretta kan gefrituurd worden.

Waar let ik op bij het kopen van Courgette Fleur

Let erop dat de bloem niet verwelkt is en dat er een kleine courgette aan de onderkant zit.

Hoe bewaar ik Courgette Fleur

De bloem wordt direct na het oogsten in de ochtend per stuk verpakt om de houdbaarheid zo lang mogelijk te garanderen. De houdbaarheid van de Courgette Fleur is - mits gekoeld bewaard - tussen de 4 en 6 dagen.

Wanneer is er Courgette Fleur

Courgette Fleur is het gehele jaar verkrijgbaar.