banner
Meer over Coeur de Boeuf

Coeur de Boeuf


2x2 TIP
Deze grote tomaat is bijzonder geschikt voor in de salade en om te vullen. Snijd plakjes Coeur de Boeuf voor op brood of leg wat plakjes ter decoratie neer op je bord. Zo kom je ongemerkt aan je 2x2!

Beschrijving

De Coeur de Boeuf is een tomaat met niet alleen een bijzonder uiterlijk maar ook een bijzondere smaak. Bij deze tomaat begint het rijpingsproces van binnen uit naar buiten. De vrucht is dan rijp en smaakvol ook al is hij nog wat groen. Deze tomaat is sterk geribbeld, heeft aflopende zijkanten en is licht van kleur. De Coeur de Boeuf is niet alleen bijzonder vanwege de smaak, ook het hartvormige, lichtkleurende, uiterlijk is kenmerkend en onderscheidt zich door het volle vruchtvlees en het matige sap- en zuurgehalte. Anders dan bij traditionele tomaten is de vrucht optimaal van smaak als de schil nog groen is. De Coeur de Boeuf heeft een vruchtgewicht van 180 tot 200 gram. Deze tomaat is voor veel gebruiksmogelijkheden geschikt. 

Wat kan ik met Coeur de Boeuf?

Coeur de Boeuf tomaten zijn zeer geschikt voor salades, bijvoorbeeld in combinatie met zacht smakende kazen zoals mozzarella. De volle, frisse smaak laat zich perfect combineren met zachte kazen. Snijd de tomaat in stukjes en gebruik deze als extra garnering bij een kaasplankje. De rode binnenkant en de groene buitenkant geven, nadat de tomaat in schijven is gesneden, een decoratief tintje aan uw salade. Ook heeft deze tomaat een heerlijke smaak voor soep.


Waar let ik op bij het kopen van Coeur de Boeuf?

De tomaat moet stevig aanvoelen en geen beschadigingen hebben.

Hoe bewaar ik Coeur de Boeuf?

Tomaten behouden hun smaak en stevigheid het beste als ze worden bewaard bij een temperatuur tussen de 12-16 ºC. Bewaar tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze dus hun lekkere aroma! Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines. Eet tomaten bij kamertemperatuur. De smaak komt dan het beste tot z'n recht.

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van Coeur de Boeuf?


Was de tomaten en verwijder het kroontje. 

Verkrijgbaarheid Coeur de Boeuf tomaten

Coeur de Boeuf is het gehele jaar verkrijgbaar.

Voedingswaarden Coeur de Boeuf (per 100gram)

Energie

48 kj, 11 kcal

Eiwit

0,9 g

IJzer

0,3 mg

Koolhydraten

1,9 g

Natrium

10 mg

Calcium

10 mg

Vet

0,0 g

Vezels

1,3 g

Vitamince C

15 mg