banner
Meer over Bindsla


bindsla

Bindsla


2x2 TIP
Eet knapperige bindsla, mini romanasla of little gem bij de lunch. Zo bouw je meer momenten per dag in dat je groenten eet. Daarnaast ’s avonds groenten bij het diner en zo kom je ruim aan je 2x2! 

Beschrijving bindsla

Bindsla wordt van oudsher geteeld en gegeten in Zuid-Europese landen. Door veredelingstechnieken is bindsla verkrijgbaar in Noord Europa en dus ook in Nederland.Mini bindsla krijgt steeds meer bekendheid bij de Nederlandse consument. De kleine porties sla zijn heel handig in gebruik, smaken enigszins zoet en zitten boordevol gezonde voedingsstoffen zoals bètacaroteen (provitamine A) en vitamine C.

Wat kan ik met bindsla?

- Rauw, met of zonder een dressing
- Rauw als borrelhapje
- Onder de grill als bijgerecht
- Gestoomd als bijgerecht

Waar let ik op bij het kopen van bindsla?

Dat de blaadjes er fris en knapperig uitzien met een frisgroene kleur.

Hoe bewaar ik bindsla?

Leg de sla, met de verpakking er omheen, in de groentelade van je koelkast. Daar is de sla een paar dagen goed houdbaar.Mini bindsla blijft wat langer goed dan gewone sla door de ietwat stevigere structuur. 

Waar let ik op bij het schoonmaken en bereiden van bindsla?

De kropjes bindsla liggen schoon in de winkels en zijn makkelijk te snijden. Bindsla kun je niet alleen rauw (in salades) eten, maar ook stomen. De stoomtijd is ca. 10 minuten. De smaak van de gestoomde nerven van bindsla lijkt op die van asperges.

Wanneer is er bindsla?

Bindsla is het hele jaar verkrijgbaar. De minikropjes komen voornamelijk uit Nederland maar ook uit Duitsland, Italië en Spanje.

Wat zit er in bindsla? (per100gram)

Kcal: 17
Vitamine C: 40 mg
Vitamine A: 174 mg
Calcium: 3 mg
IJzer: 5 mg