banner
Laatste Reacties

Romanesco

Romanesco bloemkool is geel-groen van kleur en heel decoratief. De dicht op elkaar staande ‘torentjes’ van de bloemkool zorgen voor een grappig uiterlijk.
Lees verder >>

Stoofperen

Gekookte stoofperen zijn een echt traditioneel en oer-Hollands gerecht. Ook vandaag de dag zijn er nog veel liefhebbers voor deze kruidig zoete peertjes.
Lees verder >>

Chinese kool

Chinese kool komt, hoe kan het anders, van oorsprong uit het noorden van China. Maar tegenwoordig wordt de heerlijkste Chinese kool in Hollandse kassen geteeld.
Lees verder >>

Elstar appel

Elstar was oorspronkelijk gekweekt in Nederland, en is nu overal in Europa verkrijgbaar.
Lees verder >>

Boerenkool

De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden.
Lees verder >>

Bieten

Bieten zijn donkerrode knollen met groen blad met rode nerf. Ze worden ook wel kroten genoemd.
Lees verder >>

tomaat geel en oranje

De gele en oranje trostomaten zijn een kleurrijke verschijning. En door hun sappige bite uitmate geschikt als kleumaker in salades.
Lees verder >>

Andijvie

Andijvie is een groene bladgroente met een licht bittere smaak.
Lees verder >>

Doperwten

Doperwten zijn peulvruchten, omdat ze met zo’n 10 stuks tegelijk in een peul groeien.
Lees verder >>

Ui

De lekkerste smaakmaker voor vele gerechten is de ui. Bakken, roerbakken, stomen en rauw door de salade. Menigeen trotseert een huilbui voor deze smakelijke bol
Lees verder >>

Winterpeen

De winterpeen is een grote, vlezige wortel met een feloranje kleur. De kern is iets lichter van tint.
Lees verder >>

Savooiekool

Savooiekool is een dichte, donkergroene koolsoort, met gebobbelde bladeren met gekrulde randen. Het blad heeft een mooie nervenstructuur.
Lees verder >>

Munt

Dit kruid is bekend en geliefd vanwege de frisse pepermuntsmaak.
Lees verder >>

Aubergine - Exclusieve soorten

De grote variatie in soorten aubergines geeft een nog grotere variatie in mogelijkheden
Lees verder >>

Perzik

De perzik is, net als de pruim en de kers, een steenvrucht. Het zoete, zachte vruchtvlees bevat een harde pit.
Lees verder >>

Snackpaprika

Deze schattige kleine babypaprika zit boordevol smaak en kleur
Lees verder >>

Rozemarijn

Rozemarijn is een groenblijvende heester, een houtachtige plant uit de lipbloemenfamilie.
Lees verder >>

Bramen

Bramen zijn familie van de aardbei. De zachtzoete vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes.
Lees verder >>

Linzen

Rode, gele, bruine en groene: er bestaan vele soorten linzen. Deze kleine schijfvormige peulvruchten komen van oorsprong uit Azië en Zuid-Europa.
Lees verder >>

Prei

Prei is een aromatische, pittige groente met lange witte stelen en groen schutblad. Prei behoort tot de lookfamilie waartoe ook ui, bieslook en knoflook behoren.
Lees verder >>

Cees Corbijn
Kook eert een theelepel venkelzaad in 100 cc melk (kortkoken voor smaakafgifte). Voeg gezeefde melk toe aan een puree van koolraap (klaarmaken als...
Lees artikel >>
Leon Bosten
ik ben het zelf hetkweken voor de eerste keer en dit gaat tot nog toe goed
Lees artikel >>
HJ Mensink
wat zijn moezende en wat zijn niet moezende appels?
Lees artikel >>
Manon Kievit
Beste Barton, Wij hebben promotiemateriaal over zachtfruit en dus niet specifiek over frambozen. Bovenstaande informatie hebben we alleen...
Lees artikel >>
Peter Raap
hallo ik pluk al zo n jaar of veertig cantharellen maar ik heb nooit geweten dat ze ook geteeld kunnen worden ! (hebben jullie dit wel goed?)
Lees artikel >>
Licentie voor gebruik van inhoud | Disclaimer en privacy | GroentenFruit Bureau op Youtube | GroentenFruit Bureau op Twitter