banner
Laatste Reacties

Bruine en Witte Bonen

Bruine en witte bonen zijn de eetbare zaden van een peuldragende plant. Je kunt ze vers, gedroogd en in pot of blik kopen.
Lees verder >>

Elstar appel

Elstar was oorspronkelijk gekweekt in Nederland, en is nu overal in Europa verkrijgbaar.
Lees verder >>

Bataviasla

Bataviasla lijkt op gewone kropsla, maar dan met sterk gebobbelde bladeren en een gegolfde bladrand. Er zijn lichtgroene, maar ook roodbruine varianten.
Lees verder >>

Frisee

Frisee is een andijviesoort en wordt ook wel krulandijvie genoemd. Deze andijvie heeft een open krop, met krullerige sterk ingesneden bladeren.
Lees verder >>

Salie

Salie is een kruid met fluweelachtige en zachte blaadjes. De blaadjes hebben een zeer aromatische geur en een sterke smaak.
Lees verder >>

Rucola

Rucola zijn de jonge blaadjes van mosterdkruid.Het is een groente die sterk aan populariteit wint, door de lekker pittige, nootachtige smaak.
Lees verder >>

Sjalot

Dit kleine uitje met gele of rode schil heeft een fijnere smaak dan de gewone ui, maar bij het snijden lopen de tranen ook sneller over je wangen.
Lees verder >>

Lamsoren

Lamsoor behoort tot de zeegroenten. Dat betekent dat het zout water nodig heeft om in leven te blijven. Het groeit daarom op zilte bodem bijvoorbeeld in kuststreken.
Lees verder >>

Druiven

Druiven zijn de ronde tot ovale vruchten van de wijnstok waar zij in trossen aan groeien.
Lees verder >>

Portobello

Een portobello is niets anders dan een uit de kluit gewassen kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 cm.
Lees verder >>

Eikenbladsla

De bladeren van de eikenbladsla lijken, zoals de naam al doet vermoeden, op de bladeren van een eik. De kleur is meestal groen met rood-bruine randen, maar er zijn ook compleet groene varianten.
Lees verder >>

Kikkererwten

De kikkererwt heeft misschien qua uiterlijk nog wel het meeste weg van een blanke hazelnoot, maar het is een peulvrucht. De kikkererwt groeit met 2 erwten tegelijk in een peul aan een struikje.
Lees verder >>

Snackpaprika

Deze schattige kleine babypaprika zit boordevol smaak en kleur
Lees verder >>

Witte kool

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. Witte kool wordt gebruikt om zuurkool van te maken maar is zelf ook buitengewoon heel smakelijk om te eten, en makkelijk klaar te maken.
Lees verder >>

Micro Vegetables

De kiemgroenten maken een gerecht helemaal af. Gebruik verschillende smaken microgroenten op je bord om kleur en smaak af te wisselen
Lees verder >>

Champignons

Champignons zijn paddenstoelen met een ronde witte hoed en een vrij neutrale smaak.
Lees verder >>

Limoen

De limoen is familie van de citroen en sinaasappel en behoort tot de citrusfamilie. Limoenen zijn rond en kleiner dan citroenen. De schil is dun, vrij glad en groen.
Lees verder >>

Asperges

Asperges zijn de witte of groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Witte asperges groeien onder de grond, dus in het donker.
Lees verder >>

Dille

Dille is een plant uit de schermbloemenfamilie, waar ook venkel en kervel toe behoren. Dille heeft fijne, naaldachtige bladeren.
Lees verder >>

Zilverui

Zilveruitjes zijn een oer-Nederlands product, die bovendien ook nog lekker en gezond zijn.
Lees verder >>

Cees Corbijn
Kook eert een theelepel venkelzaad in 100 cc melk (kortkoken voor smaakafgifte). Voeg gezeefde melk toe aan een puree van koolraap (klaarmaken als...
Lees artikel >>
Leon Bosten
ik ben het zelf hetkweken voor de eerste keer en dit gaat tot nog toe goed
Lees artikel >>
HJ Mensink
wat zijn moezende en wat zijn niet moezende appels?
Lees artikel >>
Manon Kievit
Beste Barton, Wij hebben promotiemateriaal over zachtfruit en dus niet specifiek over frambozen. Bovenstaande informatie hebben we alleen...
Lees artikel >>
Peter Raap
hallo ik pluk al zo n jaar of veertig cantharellen maar ik heb nooit geweten dat ze ook geteeld kunnen worden ! (hebben jullie dit wel goed?)
Lees artikel >>
Licentie voor gebruik van inhoud | Disclaimer en privacy | GroentenFruit Bureau op Youtube | GroentenFruit Bureau op Twitter