banner
Meer over Uienchutney


uienchutney

Uienchutney


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 750 g uien.
  • 300 g appelen.
  • 150 g rozijnen.
  • 1 1/2 dl witte wijnazijn.
  • 10 kruidnagelen.
  • 1 eetlepel geraspte gember.
  • 2 kaneelstokjes.
  • 1 theelepel zout.
  • 500 g geleisuiker.

Bereidingswijze

Maak drie jampotten (inhoud 450 gram) zeer grondig schoon. Pel en snipper de uien. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in stukjes. Breng de uien met de appelen, de rozijnen, de azijn en de kruiden aan de kook en laat het geheel 30 minuten zachtjes doorkoken. Roer de geleisuiker erdoor en laat de chutney nog 5 minuten borrelend doorkoken. Vul de potten en sluit ze af. Bereidingstijd: ca. 45 minuten. Bewaartijd: ca. 6 maanden (dateer de etiketjes)

Bevat per persoon: 3570/850 kJoules/kcal., 3 g eiwit, 0 g vet, 209 g koolhydraten

personphoto
Van: H.A. Habermehl om 07/11/2011 - 11:59
Een heerlijk gerecht!Wat de geleisuiker betreft: ik maakte het met "gewone" geleisuiker, maar er bestaat ook "geleisuiker speciaal", de zgn. halfzoete. Welke wordt bedoeld?