Thaise mie met paddenstoelen

thaisemiemetpaddestoelen.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Hoofdgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 250 g witte champignons of kastanjechampignons
  • 1 – 2 eetlepels kant-en-klare groene curry pasta
  • 1 stronk paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 1 eetlepel olie
  • 125 g Chinese mie
  • 2 eetlepels sesamzaad

Bereidingswijze

Pel en snijd de ui fijn. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.Was de paksoi en snijd deze in repen. Snijd de lente-ui in reepjes.

Verhit de olie in een wok en bak daarin de ui tot deze glazig is. Voeg dechampignons toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Week ondertussen de mievolgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg aan de champignons 1 eetlepelcurry of meer naar smaak toe, schep goed om en bak dit ongeveer 1 minuut. Voegde paksoi toe en bak de groente ongeveer 1 minuut mee. Schep af en toe om.

Laat de mie goed uitlekken. Schep de mie door het champignonmengsel. Garneerhet gerecht met sesamzaad en reepjes lente-ui.

Vervang de champignons eens door 250 gram gemengde paddestoelen.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie