Stokbrood met tonijnbanaansalade

stokbroodmettonijnbanaansalade.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Lunch

Bereidingswijze: Rauw

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 200g uitgelekte tonijn uit blik
  • 1 banaan
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1/2 rode paprika
  • 2 kleine (bruine) harde broodjes
  • 4 blaadjes sla
  • een halve kleine ui
  • 2 eetlepels fritessaus
  • citroensap
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Prak in een kom de vis fijn. Snij depaprika en de bleekselderij in stukjes. Hak de ui fijn. Snij de helft van debanaan in plakjes en prak de andere helft fijn. Besprenkel de plakjes banaan metcitroensap. Schep de geprakte banaan, de ui, bleekselderij, paprika, zout, peperen fritessaus door de tonijn. Snij de broodjes open en leg de blaadjes sla op deonderste helften. Schep de tonijnsalade erop en verdeel de plakjes banaan. Legde bovenste helften van de stokbroodjes op de salade.

Per persoon ongeveer 50 gram groenten en 75 g fruit

 

Allergie informatie: bevat bleekselderij, bevat gluten(broodjes)

Geschikt voor: vegetariërs, vezelverrijkt dieet,eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Mag je geen kippenei eten? Dan kan het eivervangen worden door ca. 40g gebakken en in stukjes gesneden kipfilet. Eenstengel bleekselderij kun je vervangen door een halve groene paprika. Volg jeeen energiebeperkt dieet? Neem dan halvanaise in plaats van fritessaus. Heb jegluten allergie? Kies dan voor glutenvrije broodjes.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie