banner
Meer over Spinaziesoep met...


spinaziesoep-met-avocado-en-verse-munt

Spinaziesoep met avocado en verse munt


Voorgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingredienten

  • 300 gram spinazie
  • 1 rijpe avocado
  • 1 hardgekookt ei
  • 7 1/2 dl groente- of kruidenbouillon (van 1 1/2 tablet)
  • 4 takjes verse munt

Bereidingswijze

Breng een half kopje water met een snufje zout in een kookpan aan de kook. Voeg de spinazie toe. Doe het deksel op de pan. Schep de spinazie regelmatig om totdat het slinkt. Laat dan nog 3 minuten koken. Pureer de spinazie met het kookvocht in de blender. Halveer de avocado. Verwijder de pit. Schil de avocado en snijd deze in stukken. Voeg avocado toe aan de blender met een klein scheutje bouillon en pureer tot een gladde massa. Doe de bouillon met de spinazie-avocadopuree in de kookpan. Warm goed door. Snijd intussen het ei in kleine stukjes en de muntblaadjes in dunne reepjes. Doe de soep over in 2 mooie borden of kommen. Schep de eistukjes in het midden van de soep en strooi er de muntreepjes over.

Tip: je kunt in plaats van verse spinazie ook diepvries spinazie gebruiken. Ontdooi deze, pureer met een scheutje bouillon en de avocado en volg verder de rest van het recept.
Tip: Roer eventueel voor het serveren een scheutje droge sherry door de soep.

Per persoon ca. 150 g groente

 

Allergie informatie: bevat ei

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Mag je geen kippenei eten, dan kan het ei kan vervangen worden door ca. 40g gebakken en in stukjes gesneden kipfilet.