Reuzenchampignons gevuld met tonijn

reuzenchampignonsgevuldmettonijn.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Voorgerecht

Bereidingswijze: Oven

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • ca. 200 g uitgelekte tonijn uit blik
  • 1 ui
  • 1 kleine appel
  • 6 reuzenchampignons
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 4 eetlepels magere kwark
  • peper
  • zout
  • 1 dl bouillon van een blokje

Bereidingswijze

Dieet: Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de tonijn in een zeef uitlekken.Snij het stukje ui fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij devrucht in stukjes. Maak de champignons schoon. Draai de stelen van dechampignons voorzichtig uit de hoeden. Snij de stelen in stukjes. Doe de tonijnin een kom en prak de vis met een vork fijn. Schep de ui, de appel, de stukjeschampignonstelen, de geraspte kaas, de kwark, peper en zout door de tonijn. Vulde champignonhoeden met het vismengsel. Zet de gevulde reuzenchampignons in eenovenschaal. Schenk een laagje bouillon in de schaal en laat de champignons in deoven in ongeveer 15 minuten gaar en lichtbruin van kleur worden. Leg de gevuldereuzenchampignons met behulp van een pannenkoekmes op twee bordjes.

Per persoon ongeveer 75 gram groenten en 50 g fruit

Lekker met geroosterde schijfjes stokbrood

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie