Pompoensoep

pompoen_vo_k_00x_g00171.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 25 min

Menugang: Soep

Bereidingswijze: Koken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 250 g oranje pompoen geschild en in blokjes gesneden
  • 1/2 liter (kippen) bouillon
  • 1/2 bosje fijngesneden peterselie
  • 1 grote ui
  • 15 g boter of margarine
  • 1 theetlepel milde kerriepoeder
  • 1 laurierblad
  • scheutje melk
  • scheutje ketjap manis

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui. Verhit de boter of margarine in een ruime pan en fruitde ui enkele minuten. Voeg de kerriepoeder en de blokjes pompoen toe en laatalles nog 5 minuten fruiten. Voeg de kippenbouillon en het laurierblad toe enkook de pompoen met de deksel op de pan in ca. 5 minuten gaar. Verwijder hetlaurierblad en pureer de soep met een staafmixer. Breng de soep weer aan de kooken voeg de melk toe. Maak de soep op smaak met peper en ketjap manis. Roer depeterselie erdoor en serveer direct.

Per persoon ongeveer 125 g gram groenten

Allergie informatie: bevat lactose, soja (ketjap manis),peterselie

Geschikt voor: vegetariërs (die wel vis eten), glutenvrijdieet, natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet,energiebeperkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Neem bij lactose intolerantie olie inplaats van boter en gebruik desgewenst lactose-vrije melk (melk kun je ookweglaten). Bij soja allergie kun je ketjap manis laten staan, zonder is het ooklekker! Peterselie kun je door dille, selderij of gedroogde basilicum vervangen.

Lekker met stokbrood en kaas.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie