Pittige courgette met cashewnoten

pittigecourgettemetcashewnoten.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 10 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Bakken

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 300 g courgette
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g cashewnoten
  • 2 eetlepels olie of chili-olie
  • 1 eetlepel Japanse sojasaus of ketjap manis
  • 1 theelepel sambal badjak

Bereidingswijze

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet, Glutenvrij dieet.

Was de courgette en snij hem in dunne plakken. Pel en snipper de ui en hetteentje knoflook. Hak de cashewnoten grof. Verhit de olie in een wok en bak deui en knoflook zachtjes glazig. Schep de plakken courgette erdoor en bak ze ophoog vuur al omscheppend in ca. 3 tot 4 minuten mooi bruin. Schep de sojasaus,sambal en 2 eetlepels water erdoor en laat het geheel nog ca. 2 – 3 minutensudderen. Laat het vocht verdampen. Rooster de cashewnoten in een drogekoekenpan goudbruin en strooi ze op het laatst over de courgette.

Per persoon ongeveer 200 g groenten

Lekker met jasmijnrijst en gebakken kabeljauw.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie