banner
Meer over Crostini met...


crostini-met-tapenade-van-geroosterde-rode-paprika

Crostini met tapenade van geroosterde rode paprika


bijgerecht

bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 200 g groene olijven zonder pit
  • 200 g geroosterde en ontvelde rode paprika's
  • 20-30 g ansjovisfilets
  • 40 g uitgelekte kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl mosterd
  • 4 el fijngesneden basilicum
  • 3-5 el olijfolie
  • zout, peper
  • 1-2 stokbroden
  • wat extra blaadjes basilicum

Bereidingswijze

Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum in een keukenmachine of blender. Voeg de olijfolie toe en pureer het mengsel nog 10 seconden tot het een gladde puree is. Breng de tapenade op smaak met zout en peper. Snijd de stokbroden in dunne, schuine plakjes en rooster ze licht. Bestrijk ze royaal met de paprikatapenade en garneer met een blaadje basilicum.