banner
Meer over Courgettetaartjes


courgettetaartjes

Courgettetaartjes


Voorgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Dieet: Vegetarisch dieet, Glutenvrij dieet, Natriumbeperkt dieet

Ingrediënten

  • 1/2 courgette
  • 1 sjalotje
  • 3 eetlepels water
  • 1 takje kervel
  • 1 theelepel groentebouillon-poeder
  • peper
  • 1 ei
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 5 g margarine
  • 10 g gorgonzola

Bereidingswijze

Schil de courgettes en snij ze in plakjes. Pel de sjalotjes en hak ze fijn. Kook de courgette en sjalot met 3 eetlepels water samen gaar in de magnetron, afgedekt, 3-5 minuten op 750 Watt. Laat de groenten afgedekt enkele minuten nagaren. Giet ze af, laat ze goed uitlekken en pureer ze (met een staafmixer of keukenmachine) met de kervel. Breng het mengsel op smaak met groentebouillonpoeder en peper. Klop het ei en de crème fraîche erdoor en controleer nog even op smaak. Beboter 2 kleine souffléschaaltjes met een inhoud van 1 ½ deciliter. Vul deze voor drie vierde met het courgettemengsel. Leg er een stukje gorgonzola bovenop. Zet de schaaltjes in de magnetron en maak de taartjes gaar, onafgedekt op 450 Watt, 1 1/2 minuut per schaaltje (totaal 9 minuten). Laat ze even staan en keer de taartjes elk op een apart (klein) bord.