banner
Meer over Courgettes gevuld...


courgettes-gevuld-met-tomatenrijst

Courgettes gevuld met tomatenrijst


Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 65 minuten

Ingrediënten

Benodigdheden:


oven, keukenmachine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 C. Was de courgettes en snij ze overlangs doormidden. Hol de courgettes uit en pureer het vruchtvlees in een keukenmachine. Snij de tomaten in stukken. Pureer de tomaten in een keukenmachine en wrijf de tomatenmassa daarna door een zeef om de schillen te verwijderen. Pel en snipper de uien. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend glazig. Pers de knoflook erboven uit. Roer de rijst erdoor en bak dit mengel al omscheppend. Knip de dille en peterselie erboven fijn. Voeg de helft van de gepureerde tomaten en de helft van de courgettepuree toe. Voeg de suiker, kaneel en kruizemunt toe en zout en peper naar smaak. Laat het geheel op heel zacht vuur ca. 10 minuten sudderen. Vul de courgettes met de tomatenrijst en zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Schenk de rest van de tomatenpuree in een schaal. Strooi de geraspte kaas over de courgettes. Bak de gevulde courgettes in de oven in ca. 40 minuten gaar.

Tip: gebruik in plaats van verse tomaten gezeefde tomaten uit een fles of pak. Voeg dan wel een scheutje water toe.

Per persoon ongeveer 250 gram groenten

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: Vegetariërs (die wel melkproducten eten), glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatie tip: De meeste mensen met lactose intolerantie kunnen de harde Nederlandse kazen verdragen, probeer b.v. Goudse. Kies bij het volgen van een energiebeperkt dieet voor 30+ kaas en neem maar een eetlepel olijfolie voor het bakken van uitje (voeg later een scheutje water bij zodat het geheel met rijst niet verbrandt). Strenge vegetariërs kunnen kaas vervangen door de gevulde courgetten met gehakte noten naar smaak te bestrooien.