banner
Meer over Chinese kool met...


chinese-kool-met-walnoten-en-spek

Chinese kool met walnoten en spek


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Dieet: Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet, Kippenei vrij dieet

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snij de schoongemaakte kool in smalle repen. Meng de kool met de wijn of het appelsap en wat zout en laat de kool circa 15 minuten staan. Breng intussen een grote pan met water aan de kook. Doe de kool vervolgens in een stoommand of hittebestendig vergiet en stoom de kool boven het kokende water in 6 - 7 minuten beetgaar. Bak intussen de spekblokjes krokant uit in een droge koekenpan. Hak de walnoten fijn en bak ze kort mee. Snij het bos- of lenteuitje in dunne ringen. Schep het spekmengsel en de bos- of lenteui door de kool en breng op smaak met peper. Serveer meteen. Lekker met aardappelgratin.Vegetarische variatie: laat de spekblokjes weg en neem 30 gram noten meer.

Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.