banner
Meer over Chinese kool met...


chinese-kool-met-satsaus

Chinese kool met sat├ęsaus


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 15 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kleine Chinese kool
  • 3 eetlepels geconcentreerde kant-en-klare satésaus
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1 theelepel limoensap of citroensap
  • 1 theelepel sambal oelek

Benodigdheden:


magnetron

Bereidingswijze:

Snij de schoongemaakte kool in smalle reepjes. Doe de kool met aanhangend water in een magnetronbestendige, ondiepe, vrij ruime schaal. Zet de schaal, afgedekt, in de magnetron, tot de kool bijtgaar is, 4-7 minuten, ca. 750 Watt. Laat de groente afgedekt even nagaren.Doe de geconcentreerde satésaus in een maatkan met een inhoud van 1 liter. Voeg iets minder water toe dan op de gebruiksaanwijzing staat aangegeven en voeg het limoen- of citroensap toe. Zet de maatkan in de magnetron, onafgedekt, 2-3 minuten, ca. 750 Watt. Roer tussentijds door. Voeg de ketjap manis en de sambal toe, roer door en zet de maatkan nog even terug tot de saus heet en dik egaal gebonden is. Schenk de satésaus door de Chinese kool.Lekker met rijst en een karbonade, hamlapjes of kip.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten

Allergie informatie: pinda, mogelijk lactose (satésaus)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, energiebeperkt dieet

Dieet variatietip: Roer voor energieverrijking een eetlepeltje olijfolie of slaolie door de saus heen.