banner
Meer over Champignonsandwic...


champignonsandwiches-met-radijs

Champignonsandwiches met radijs


Lunch voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • 250 g champignons of kastanjechampignons
  • 1/2 bosje radijs
  • 4 sneetjes casinobrood
  • 80 g kruidenroomkaas
  • 2 blaadjes kropsla
  • 1 theelepel olie

Bereidingswijze

Rooster de boterhammen lichtbruin in een broodrooster. Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of keukenpapier. Indien ze uit blik of pot komen. Laat ze dan even uitlekken in een vergiet. Snij de champignons dan in plakjes. Was de radijs, verwijder het groen en snij de radijs in dunne plakjes. Verhit de olie in een koekenpan. Doe de champignons in de pan. Bak de champignons al omscheppend op een hoog vuur tot het vrijkomende vocht is verdwenen. Doe de champignons in een kom. Roer de kruidenkaas erdoor. Besmeer 2 van de geroosterde boterhammen met een laag van het champignon- kaasmengsel. Leg er wat sla en radijsplakjes op. Eindig met de onbesmeerde boterham. Snij met een scherp broodmes de boterhammen twee keer diagonaal door. Steek de sandwiches vast met de satéprikkers. De sandwiches zijn zowel warm als koud erg lekker.

Dit gerecht bevat ca. 125g groenten per persoon.


Allergie informatie: bevat lactose, gluten, mogelijk selderij (kruidenroomkaas)

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten), vezelverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Let bij selderij allergie erop dat er geen selderij in de roomkaas zit, neem evt. naturel roomkaas en voeg zelf b.v. wat dille of bieslook toe voor de smaak. Bij lactose intolerantie kun je de roomkaas door dikke lactose vrije of soja yoghurt vervangen. Neem bij glutenallergie glutenvrije brood.