banner
Meer over Champignonrisotto


champignonrisotto

Champignonrisotto


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 35 minuten

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippenei vrij dieet, Glutenvrij dieet

Ingrediënten

  • 125 g champignons
  • 1 lente-ui
  • 1 theelepel margarine
  • 75 g risottorijst
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 1 1/2 dl bouillon
  • 1 1/2 eetlepel room
  • zout
  • peper
  • 50 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Veeg de champignons schoon met een champignonborsteltje of een stukje keukenpapier. Indien ze uit blik komen eerst even laten uitlekken in een vergiet.. Snij ze dan in plakjes. Maak de lente-ui schoon en snij ze in ringetjes. Verhit de margarine in een braadpan. Bak de champignons op een matig vuur zo’n 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak het zachtjes 2 minuten mee. Voeg dan de witte wijn en de bouillon beetje voor beetje toe en laat de rijst in +/- 20 minuten gaar worden. Roer er op het laatst de room en lente-ui door. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de risotto over 2 borden en serveer er dunne plakjes Parmezaanse kaas over.