banner
Meer over Champignonpuddink...


champignonpuddinkjes-met-oranje-paprika

Champignonpuddinkjes met oranje paprika


Bijgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 180 graden.Hak de pistachenootjes fijn in een keukenmachine of hakmolen. Pel en snipper de ui. Borstel de champignons schoon en hak ze fijn. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Bak ui en champignons op een laag vuur ca. 5 minuten. Doe het over in een keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel. Klop de eieren los in een kommetje. Doe gehakte pistachenootjes, ei, melk en mosterd bij de champignon-uipuree in de keukenmachine en laat het 15 seconden meedraaien. Breng op smaak met peper en zout. Vet 4 soufflébakjes in met boter. Verdeel de puree over de bakjes. Dek af met aluminiumfolie en zet het ca. 25 minuten in de voorverwarmde oven tot de inhoud stevig is. Was intussen de paprika, halveer ze, verwijder de zaadlijst en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel de sjalot en hak hem fijn. Pel de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een sauspan. Bak de sjalot op een laag vuur ca. 2 minuten. Voeg de paprika toe en pers er de knoflook boven uit en bak het 3 minuten mee. Doe over in een keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel. Breng de saus in een pan opnieuw aan de kook. Voeg de slagroom toe. Breng op smaak met zout, peper en voeg eventueel suiker naar smaak toe. Verdeel de saus over 4 bordjes. Schud de puddinkjes uit de bakjes op de borden. Garneer met wat lange sprieten verse bieslook.