banner
Meer over Champignonappelwrap


champignonappelwrap

Champignonappelwrap


Lunch voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 125 g champignons of kastanjechampignons
  • 1 eetlepel olie
  • ca. 200 g uitgelekte tonijn op water uit een blikje
  • 1 appel
  • 1 tomaat
  • 1 1/2 - 2 eetlepels yogonaise
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1/2 krop sla
  • 3 softtortilla's

Bereidingswijze

Borstel de champignons schoon met een champignonborsteltje of veeg ze schoon met een stukje keukenpapier. Snij de champignons doormidden en snij grote champignons in vieren. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de champignons toe en bak ze al omscheppend op een matig vuur ca. 3 minuten. Giet eventueel het vrijgekomen vocht af. Laat de champignons op een groot bord afkoelen. Laat de tonijn in een zeef uitlekken en prak deze in een kom fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Was de tomaten en snij deze doormidden. Schep de zaadjes er uit en snij de tomaat in stukjes. Schep appel, tomaat en Yogonaise door de tonijn. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Schep tenslotte de gebakken champignons erdoor. Was 3 bladeren sla. Verdeel de slabladeren over de tortilla's, verdeel er de champignon-appelsalade over. Rol de tortilla's op. Snij de tortilla's schuin doormidden en steek er eventueel prikkers in.

Per persoon ongeveer 75 gram groenten en 50 gram fruit