banner
Meer over Champignon...


champignon-paprikachutney-op-toast

Champignon paprikachutney op toast


Voorgerecht, bijgerecht of tussendoortje voor 2 personen

Bereidingstijd: 40 minuten

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Kippenei vrij dieet

Ingrediënten

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 200 graden. Veeg de champignons schoon, indien ze uit blik of pot komen laat ze even uitlekken in een vergiet. Snij de chamignons klein. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snij de paprika klein. Was de tomaat en snij deze ook klein. Pel de ui en snij deze in kleine stukjes. Breng de azijn met het water, de kandijsuiker en wat peper voor de smaak in een ruime steelpan aan de kook. Voeg de gesneden champignons, paprika en tomaat toe, pers er 1 teentje knoflook boven uit en laat de groenten in +/- 20 minuten zachtejes, afgedekt gaar koken. Doe intussen de olijfolie in een kmometje. Pers er de rest van de knoflook boven uit. Was de basilicumblaadjes en hak ze fijn. Klop de basilicum door de olijfolie en breng de olie mogelijk op smaak met zout en peper. Snij de korstjes van het brood. Bestrijk de sneetjes brood met de smaakvolle olie en bak ze in +/- 5 minuten op een rooster in de voorverwarmde oven lichtbruin en krokant. Snij dit toastbrood diagonaal door. Doe de chutney over in een mooie pot en serveer de chutney bij het toastbrood.