banner
Meer over Cassave uit de...


cassave-uit-de-wok-met-gember-en-knoflook

Cassave uit de wok met gember en knoflook


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

  • ca. 250 g cassave
  • 1 teentje knoflook
  • ca. 2 cm verse gemberwortel
  • 1 eetlepel olie of maisolie
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • 1/2 eetlepel fijngeknipte munt of citroenmelisse
  • 1/2 theelepel suiker
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Schil de cassave en snij de groente in lange stukken. Halveer ze in de lengte, halveer de helften weer en snij de houtige kern eruit. Snij de cassave in smalle reepjes. Schil de gemberwortel en rasp deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn. Verhit de olie in een wok en roerbak de gember en knoflook circa 10 seconden. Voeg de cassave toe en roerbak op halfhoog vuur 3- 4 minuten. Voeg zout toe, peper, sojasaus, suiker en 3-4 eetlepels water. Leg het deksel op de wok en stoof de cassave zachtjes gaar in circa 8 minuten. Schep regelmatig om. Bestrooi met fijngeknipte munt of citroenmelisse en serveer meteen. Tip: Lekker bij geroosterde drumsticks en salade van bleekselderij en ananas.Vegetarisch: bij roergebakken blokjes tahoe of quorn.

Dit gerecht bevat 125 gram groente per persoon.

Allergie informatie: bevat soja (ketjap manis)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet

Dieet variatietip: Volg je een energiebeperkt dieet, serveer hierbij geen vlees, maar een vegetarische variatie (tahoe of tempé) aangezien cassave al best voedzaam is. Ketjap manis kun je laten staan, voeg dan zowel munt als citroenmelisse toe en nog een eetlepeltje citroensap voor de smaak.