banner
Meer over Caraibische...


caraibische-fillorolletjes-met-amsoi

Caraibische fillorolletjes met amsoi


Bijgerecht, Voorgerecht, Tussendoortje voor 2 personen

Bereidingstijd: 45 minuten

Dieet: Vegetarisch dieet, Kippeneivrij dieet

Ingrediënten

  • 10 vellen filobladerdeeg van ca. 25 bij 25 cm
  • 4 eetlepels gewelde rozijnen
  • ca. 400 g amsoi
  • 1 rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 1 volle theelepel gemalen komijn
  • 3/4 theelepel kaneel
  • 200 g harde roomkaas (geen verse roomkaas)
  • 2 eetlepels koriander
  • zout
  • versgemalen peper
  • frituurolie

Bereidingswijze

Laat het filodeeg ontdooien volgens de gebruiksaanwijzing.Was en laat de amsoi goed uitlekken en snij de groente in fijne reepjes.
Snij de schoongemaakte peper met zaadjes in stukjes. Verhit de olie in een wok (of grote pan) en roerbak de peperstukjes enkele seconden. Voeg de amsoi toe en roerbak op hoog vuur tot de groente geslonken is. Voeg de komijn en kaneel toe en laat het mengsel in een zeef uitlekken. Snij de kaas in kleine blokjes. Meng kaas, rozijnen en koriander door de amsoi en breng op smaak met zout en peper. Snij elk filovel doormidden. Werk telkens met één vel tegelijk en houd de rest afgedekt. Schep aan de korte kant van elk filovel telkens een flinke lepel amsoi, vouw de zijkanten erover en rol het deeg om de vulling heen op tot mooie, strakke rolletjes. Leg ze met de sluitkant naar beneden. Verhit de frituurolie tot 170 graden en frituur de filorolletjes in gedeelten krokant en gaar (in circa 2 minuten). Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze heet. Lekker met een mango-avocadosalsa van 1 schoongemaakte mango en avocado in grove stukjes of licht gepureerd, op smaak gebracht met limoensap en peper of met mangochutney.

Dit gerecht bevat 100 gram groente per persoon.