banner
Meer over Boterslahartjes...


boterslahartjes-met-basilicumvinaigrette-en-rode-mul

Boterslahartjes met basilicumvinaigrette en rode mul



receptuur voor 4 personen

Ingrediënten

  • Vier boterslaharten (binnenste van de krop)
  • Vier rode mulfilets
  • Arachide/olijfolie
  • 1 bos basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels basilicumolie
  • 1 eetlepel zoete soja
  • ½ eetlepel zoute soja
  • ¾ eetlepel aceto balsamico
  • evt. Knoflook, zout en peper

Bereiding:

Meng 1 bos basilicumblaadjes met 2 eetlepels olijfolie in de blender en maal ze fijn tot een homogene massa. Voeg 3 eetlepels basilicumolie toe, 1 eetlepel zoete sojasaus, een halve eetlepel zoute sojasaus en driekwart eetlepel aceto balsamico toe. Breng op smaak met zout, peper en eventueel knoflook. De vinaigrette moet geschift zijn (dus geen homogene massa).
Haal uit de kropsla de harten (het binnenste) ter grote van een golfbal en snij ze doormidden. Bak de platte kant in een Teflonpan met een beetje arachideolie (of olijfolie) aan één kant bruin.
Haal de harten uit de pan en leg ze aan de andere (bolle) kant op een ovenvaste schaal met een klontje boter en wat peper en zout. Zet twee minuten op 170 graden in de oven tot de sla lauwwarm is.
Bestrooi de rode mulfilets met peper en zout aan beide kanten en bak ze in een Teflonpan op een middelhoog vuur met een beetje olie in drie à vier minuten krokant en goudbruin op de kant van het vel. Draai de filets vlak voor het serveren nog even om en leg ze daarna op de slaharten. Dresseer hieromheen de basilicumvinaigrette en leg op de rode mul nog wat ragfijn gesneden kropsla.

Recept Tweesterrenchef Erik van Loo van restaurant Parkheuvel