banner
Meer over Bospeen met peultjes


bospeen-met-peultjes

Bospeen met peultjes


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

Benodigdheden:

Magnetron

Bereidingswijze

Maak de bospeen schoon en snij ze in plakjes. Snij de puntjes van beide kanten van de peultjes en was ze. Leg de bospeentjes in een magnetronbestendig schaaltje en voeg drie eetlepels water toe. Zet het schaaltje afgedekt in de magnetron en verwarm 1 minuut op ca. 750 watt. Haal het schaaltje uit de magnetron en voeg de peultjes en, indien nodig, nog een of twee eetlepels water toe. Zet het schaaltje afgedekt nog 2 minuten in de magnetron en verwarm op ca. 750 watt. Laat de groenten afgedekt nog enkele minuten nagaren. Giet de groenten af. Schep de boter, margarine of kaas door de groenten. Strooi de fijngeknipte peterselie erover.Tip: Lekker met gebakken kabeljauw en aardappelschijfjes.

Dit gerecht bevat 200 gram groente per persoon.

 

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melkproducten eten), glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet

Dieet variatietip: Neem voor extra energiebeperking magere roomkaas (light). Vegetariers en mensen met lactose intolerantie kunnen boter/roomkaas door lekkere olie kruiden of noten olie vervangen (bij lactose intolerantie kun je evt. lactose vrije verse roomkaas nemen).