banner
Meer over Bospeen met...


bospeen-met-peterselieboter

Bospeen met peterselieboter


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: 20 minuten

Dieet: Vegetarisch dieet, Lactosevrij dieet, Glutenvrij dieet

Ingrediënten

Bereidingswijze

Knip de peterselie in een kommetje fijn. Boen de citroen onder stromend water goed schoon. Rasp ongeveer 1 theelepel gele schil van de citroen boven de peterselie. Pel het teentje knoflook en pers het boven de peterselie uit en roer de boter of margarine erdoor.Breng op smaak met zout en peper. Spreid een stukje plasticfolie op de aanrecht uit en leg de peterselieboter hierop. Rol het op tot een rolletje en laat de peterselieboter in ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast. Maak de bospeen schoon en snij de bospeen in stukjes. Kook de bospeen in een pan met weinig water, snufje zout en wat suiker zachtjes gaar. Giet de bospeen af en leg de groente in een schaal. Snij de peterselieboter plakjes en leg deze op de bospeen. De peterselie boter die je eventueel overhoudt smaakt heerlijk op vers gebakken stokbrood.Tip: Lekker met een stukje vis en gebakken aardappelen.

Per persoon ongeveer 200 gram groenten