banner
Meer over Bospeen met...


bospeen-met-knoflookmuntolie

Bospeen met knoflookmuntolie


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Snij de schoongemaakte bospeen schuin in dunne plakjes en doe ze in een stoommandje. Strooi er wat zout over. Breng een grote pan met ruim water aan de kook en stoom de wortel boven het kokende water in ca. 15 minuten net gaar. Snij intussen de gepelde knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olie in een pan op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de munt toe en warm ze op laag vuur mee tot de olie lekker geurt. Zeef de olie en houd die warm. Snij de rest van de munt fijn. Doe de worteltjes in een schaal. Schep de olie en de munt door de worteltjes en serveer meteen.
Lekker met gestoofde vis en aardappelpuree.

Per persoon ongeveer 100 gram groenten

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet

Dieet variatietip: Neem voor energiebeperking 5  eetlepels olijfolie en 5 eetlepels azijn in plaats van 1/2dl olijfolie.