banner
Meer over Boerenomelet met...


boerenomelet-met-champignons

Boerenomelet met champignons


Lunch voor 2 personen

Bereidingstijd: 15 minuten

Dieet: Glutenvrij dieet

Ingrediënten

  • 100 g gemengde sla
  • ca. 250 g verse champignons of eventueel 250 g uitgelekte champignons in plakjes uit blik of pot
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel olie
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • peper
  • zout
  • 75 g ham in reepjes
  • enkele takjes fijngeknipte peterselie

Bereidingswijze

Verdeel de sla over 2 borden. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Pel de ui en snij deze fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de ui enkele minuten samen met de champignons. Klop in een kom de eieren los met de melk, peper en een beetje zout. Roer de ham erdoor. Giet de eieren over de champignons in de koekenpan. Laat de omelet op een laag vuur gaar en droog worden. Laat de omelet op een bord glijden en snij hem doormidden. Schuif de halve omeletten op de bordjes met sla. Strooi de peterselie over de omeletten.