banner
Meer over Boerenkoolstamppo...


boerenkoolstamppot-met-tomaat-en-ui

Boerenkoolstamppot met tomaat en ui


Hoofdgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 45 minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Schil de aardappelen en was ze en doe ze in een pan met een laagje water. Leg de boerenkool erboven op. Kook de boerenkool met aardappelen in zo’n 25 minuten gaar. Pel en snij intussen de ui fijn. Was de tomaten en snij ze in vieren. Verhit in een koekenpan 1 eetlepel margarine en bak de ui gedurende 3 minuten. Bak de tomaten 2 minuten mee. Giet de boerenkool en aardappelen af en maak er met 1 eetlepel margarine, azijn en warme melk een smeuïge stamppot van. Schep het tomatenmengsel erdoor. Maak op smaak af met peper en azijn.

Dit gerecht bevat ca. 220 groenten per persoon

Allergie informatie: bevat lactose

Geschikt voor: vegetariërs (die wel melk producten eten), glutenvrij dieet, vezelverrijkt dieet, energieverrijkt dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Bij lactose intolerantie kun je melk door b.v. sojamelk vervangen. Voor energiebeperking kun je melk het beste door water vervangen, wil je liefst melk, kies dan magere variant; warm tomaat even in de oven op; neem in plaats van gewone ui een paar stengels van een bos-ui of lente ui, snij hem in ringen en roer hem vers door de stamppot.