banner
Meer over Bloemkool met ui...


bloemkool-met-ui-en-peterselie

Bloemkool met ui en peterselie


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 35 minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel hem in kleine stukjes.
Pel en snij de ui in kleine stukjes.
Verhit de olie in een braadpan en bak de ui al omscheppend. Schep de bloemkoolstukjes erdoor en bak ze even mee.
Pers het teentje knoflook erboven uit. Roer de oregano, tomatenpuree en het water erdoor.
Smoor de bloemkool in gesloten pan op heel zacht vuur in +/- 20 minuten zachtjes gaar. Voeg halverwege zonodig nog een scheutje water toe.
Knip de peterselie erboven fijn.

Per persoon ongeveer 150 gram groenten

Allergie informatie: bevat peterselie

Geschikt voor: Vegetariërs, glutenvrij dieet, natriumbeperkt dieet, vezelverrijkt dieet,

Dieet variatie tip: Dit gerecht is prima geschikt voor energiebeperkt dieet als je maar 1 eetlepeltje olie neemt, je moet wel iets eerder wat water toevoegen tijdens het smoren zodat het gerecht niet aanbrandt. Peterselie kun je door selderij of dille vervangen. Bestrooi het gerecht met geraspte kaas vlak voordat je hem van het vuur haalt of op het bord voor eiwitverrijking.