banner
Meer over Bloemkool met...


bloemkool-met-kruidenkaassaus

Bloemkool met kruidenkaassaus


Bijgerecht voor 2 personen

Bereidingstijd: ca. 20 minuten

Ingrediënten:

  • 350 g bloemkool
  • 60 g verse roomkaas met kruiden
  • 2 zongedroogde tomaten uit een potje
  • 3 eetlepels slagroom

Benodigdheden:

magnetron en magnetron schaal

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine stukjes. Doe de stukjes in een schaal en voeg 3 eetlepels water toe. Dek de schaal af en laat de bloemkool in 5 minuten gaar worden op 750 Watt. Laat de bloemkool uit de magnetron +/- 3 minuten nagaren.
Snij de tomaten in kleine stukjes.
Maak de roomkaas fijn met een vork en meng de slagroom erdoor tot een dik vloeibare saus ontstaat. Roer de stukjes tomaat erdoor
Verrdeel de saus over de bloemkool en warm het gerecht onafgedekt nog 1 minuut op 750 Watt.

Per persoon ongeveer  180 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose, mogelijk selderij (roomkaas met kruiden)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, eiwitverrijkt dieet

Dieet variatietip: Ben je allergisch voor selderij, neem dan roomkaas naturel of met andere kruiden die je wel kan eten. Volg je energiebeperkt dieet, neem dan roomkaas light en magere melk in plaats van slagroom voor het sausje.