Bloemkool met kruidenkaassaus

bloemkoolmetkruidenkaassaus.jpg

Eigenschappen

Bereidingstijd: 20 min

Menugang: Bijgerecht

Bereidingswijze: Magnetron

Aantal personen: 2 pers.

Printen

Ingrediënten:

  • 350 g bloemkool
  • 60 g verse roomkaas met kruiden
  • 2 zongedroogde tomaten uit een potje
  • 3 eetlepels slagroom

Bereidingswijze

Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine stukjes. Doe de stukjes ineen schaal en voeg 3 eetlepels water toe. Dek de schaal af en laat de bloemkoolin 5 minuten gaar worden op 750 Watt. Laat de bloemkool uit de magnetron +/- 3minuten nagaren.
Snij de tomaten in kleine stukjes.
Maak de roomkaas fijn met een vork en meng de slagroom erdoor tot een dikvloeibare saus ontstaat. Roer de stukjes tomaat erdoor
Verrdeel de saus over de bloemkool en warm het gerecht onafgedekt nog 1 minuutop 750 Watt.

Per persoon ongeveer  180 g groenten

Allergie informatie: bevat lactose, mogelijk selderij(roomkaas met kruiden)

Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, eiwitverrijktdieet

Dieet variatietip: Ben je allergisch voor selderij? Neem danroomkaas naturel of met andere kruiden die je wel kan eten. Volg jeenergiebeperkt dieet? Neem dan roomkaas light en magere melk in plaats vanslagroom voor het sausje.

Hoofdingrediënten

Reageren

Plaats een reactie