Eigenschappen
Bereidingstijd: 20 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Magnetron
Aantal personen: 2 pers.
Ingrediënten:
- 350 g bloemkool
- 60 g verse roomkaas met kruiden
- 2 zongedroogde tomaten uit een potje
- 3 eetlepels slagroom
Bereidingswijze
Maak de bloemkool schoon en verdeel het in kleine stukjes. Doe de stukjes ineen schaal en voeg 3 eetlepels water toe. Dek de schaal af en laat de bloemkoolin 5 minuten gaar worden op 750 Watt. Laat de bloemkool uit de magnetron +/- 3minuten nagaren.
Snij de tomaten in kleine stukjes.
Maak de roomkaas fijn met een vork en meng de slagroom erdoor tot een dikvloeibare saus ontstaat. Roer de stukjes tomaat erdoor
Verrdeel de saus over de bloemkool en warm het gerecht onafgedekt nog 1 minuutop 750 Watt.
Per persoon ongeveer 180 g groenten
Allergie informatie: bevat lactose, mogelijk selderij(roomkaas met kruiden)
Geschikt voor: vegetariërs, glutenvrij dieet, eiwitverrijktdieet
Dieet variatietip: Ben je allergisch voor selderij? Neem danroomkaas naturel of met andere kruiden die je wel kan eten. Volg jeenergiebeperkt dieet? Neem dan roomkaas light en magere melk in plaats vanslagroom voor het sausje.