banner
Meer over Veel scholen...


veel-scholen-winnen-in-de-leukste-en-lekkerste-wedstrijd-van-eu-schoolfruit

Veel scholen winnen in de leukste en lekkerste wedstrijd van EU-Schoolfruit

04-07-2012

EU Schoolfruit heeft de winnaars bekendgemaakt van de leukste en lekkerste wedstrijd voor de onder- en de bovenbouw van het basisonderwijs. Het aantal inzendingen was groot. Leerlingen in de groepen 1 t/m 4 stuurden 340 fantastisch mooie kleurplaten in en leerlingen van groep 5 t/m 8 mailden 54 foto’s van leuke en hilarische fruitmomenten, Zoals vaker bij wedstrijden met veel en enthousiaste deelnemers viel het niet mee om de winnaars aan te wijzen. Op basis van originaliteit, zorgvuldigheid en relevantie zijn de stepping stones, aluminium doelen, voetballen en memoryspellen toegekend en uitgereikt.

Prijzen om te bewegen

De hoofdprijzen zijn stepping stones voor op het schoolplein. Deze zijn gewonnen door de onderbouw van Florisschool in Papendrecht, De Viersprong in Wijchen en Mgr. Bekkersschool in Eindhoven, de mobiele aluminium doelen, ook voor op het schoolplein, zijn gewonnen door de bovenbouw van Basisschool Gaandeweg in Zwanenburg, Prinses Beatrixschool in  Bodegraven, Basisschool CNS in Abcoude. Verder zijn 100 stoere EU-Schoolfruit voetballen uitgereikt en 60 ‘gezonde’ memoryspellen. De prijzen zijn uitgereikt door de erkende leveranciers van EU-Schoolfruit, te weten Schoolfruit.nu in samenwerking met The Greenery, Kids & Fruit en Fruitschool. De namen van alle prijswinnaars zijn te zien op www.euschoolfruit.nl/prijsvraag.


Basisschool CNS in Abcoude
                       
             
Gaandeweg in Zwanenburg 
        
 
Prinses Beatrixschool in Bodegraven

  
Florisschool in Papendrecht                          

 
Mgr. Bekkersschool in Eindhoven                       


Bassischool de Viersprong uit Wijchen

EU-Schoolfruit maakt het leuker

EU-Schoolfruit heeft de wedstrijd georganiseerd om het samen eten van groenten en fruit op de basisschool nog leuker te maken. Door deel te nemen aan schoolfruit en de wedstrijd zijn leerlingen spelenderwijs bezig met gezond eten en bewegen. Ze hebben zelf kunnen ervaren hoe leuk en lekker het is om elke dag groenten en fruit te eten. En door hier vroeg mee te beginnen, leggen ze een goede basis voor later. In die zin zijn dus er eigenlijk alleen maar winnaars!

Kleurplaten en foto’s

Het enthousiasme voor de wedstrijd en het aantal inzendingen waren enorm. Leerlingen in de groepen 1 t/m 4 stuurden in totaal maar liefst 340 fantastisch mooie kleurplaten in en leerlingen van groep 5 t/m 8 mailden 54 foto’s van de leukste fruitmomenten, waaronder vele hilarische. Zoals bij Basisschool de Viersprong die, geïnspireerd werd door de Fruitalizer uit de campagne www.datzieterlekkeruit.nl van GroentenFruit Bureau. De gezichten van de kinderen waren veranderd in groenten en fruit. De leerlingen maakten veel werk van hun inzendingen, mede omdat ze het leuk vinden om op school groenten en fruit te eten. Het plezier spat eraf.

20 weken gratis schoolfruit

Kinderen hebben elke dag 150 gram groenten en 2 keer fruit nodig. Het EU- Schoolfruitprogramma stimuleert de consumptie door het uitdelen van gratis schoolfruit. Het nieuwe programma start dit jaar weer in september en is inmiddels al helemaal vol. Ruim 1.200 basisscholen krijgen dan 20 weken schoolfruit gratis, dankzij de EU-Schoolfruitregeling en de Nederlandse Schoolfruitleveranciers.


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.