banner
Meer over Nieuw...


nieuw-frambozenras-in-concept-naar-de-markt

Nieuw frambozenras in concept naar de markt

06-06-2012

Veiling Zaltbommel en haar frambozentelers introduceren vandaag het merk Kwanza®. Dit betreft een onder concept geteelde framboos van het gelijknamige ras Kwanza.

De mooie heldere smaakvolle framboos met een minimaal gewicht van 6 gram per stuk is ontwikkeld door Geert de Weert in de buurt van Zaltbommel (Rossum). Na  beproeving van een aantal jaren is Kwanza een geweldige framboos gebleken mits een speciaal hierop afgestemde teelt.
Dit alles heeft Veiling Zaltbommel en haar telers in conceptvorm gegoten onder het merk Kwanza®.

De introductie vond plaats door de eerste oogst aan te bieden op de klok en de opbrengst te besteden aan Samenloop voor Hoop in de Bommelerwaard voor het KWF Kankerbestrijding.
SamenLoop voor Hoop is een wandelevenement ten bate van KWF Kankerbestrijding. Dit jaar wordt het georganiseerd in de Bommelerwaard in Ammerzoden op 9 en 10 juni a.s.
Veiling Zaltbommel ondersteunt deze activiteit.
Meer info: www.bommelerwaard.samenloopvoorhoop.nl

De eerste doos Kwanza® Frambozen is gekocht door Sunberry International BV voor een prijs van € 33,- per 150 gram. Veiling Zaltbommel heeft de totale opbrengst aangevuld tot € 1.000,-- wat overgemaakt zal worden naar Samenloop voor Hoop Bommelerwaard.

Een verder introductie vindt plaats op de Fruitteelt Vakbeurs in Houten op 6 en 7 juni. De eerste frambozen zullen daar te zien zijn en kunnen telers meer informatie krijgen over het concept Kwanza®. Meer informatie over het concept is ook te vinden op www.suprimo.eu/kwanza.


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.