banner
Meer over EU subsidie voor...


eu-subsidie-voor-conference-peer-promotie

EU subsidie voor Conférence Peer promotie

03-07-2012

De Europese Commissie heeft in totaal ruim € 900.000 ondersteuning toegekend aan de promotiecampagne Conférence Peer waarvoor GroentenFruit Bureau en VLAM een aanvraag hebben ingediend. De campagne heeft een looptijd van 3 jaar (medio 2012- medio 2015) en richt zich op de Nederlandse, Belgische en Duitse consument. Het totale campagnebudget bedraagt € 1,8 miljoen waarvan 50% wordt bijgedragen door de Nederlandse en Belgische groente- en fruitsector. De andere 50% wordt dus gesubsidieerd door de EU. De campagne is gericht op het verhogen van de perenconsumptie en specifiek op de Conférence Peer. Met de producteigenschappen van de Conférence, zoals zowel knapperig als zacht, zoet en sappig en vezelrijk, wordt de boodschap overgebracht aan de consument. Meer informatie: www.groentenfruitbureau.nl.

Internationale promotiecampagne voor de Conference Peer

België (VLAM) en Nederland (GroentenFruit Bureau) hebben de handen ineen geslagen om in Nederland, België en Duitsland de consumptie van de Conference Peer te stimuleren en te verhogen en de specifieke producteigenschappen van deze peer sterk te benadrukken. Zo kan de Conférence Peer zowel knapperig als zacht gegeten worden en is het een vezelrijke fruitsoort. De peren zijn sappig en zoet van smaak en het is een gezond tussendoortje die het hele jaar door van goede kwaliteit verkrijgbaar is. De campagne is gericht op de doelgroep gezinnen met kinderen 0-12 jaar. Het totale campagnebudget 2012-2015 bedraagt € 1.8 miljoen waarvan 50% wordt gefinancierd door de EU en 50% door de Nederlandse en Belgische groente- en fruitsector.

GroentenFruit Bureau

GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevorderd. GroentenFruit Bureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van 2x2 (2 ons groenten en 2 keer fruit).


Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.