banner
 
Meer over Week van de kropsla

Week van de kropsla


De week van de kropsla loopt van 13 augustus  tot en met 19 augustus 2012 en dan zetten we de kropsla extra in het zonnetje. Kropsla is een gezonde groente met een zomerse uitstraling en supervers geleverd door de slateler. Je kunt het hele jaar door kropsla eten. Kropsla houdt dan ook geen winterslaap: het verlengt jouw zomerseizoen! Met kropsla kun je heerlijke, gezonde maaltijden bereiden.

Van kropsla kun je blijven eten, altijd, overal, jouw hele leven dóór! Kropsla is eigenlijk gewoon te gek! Dus sla dóór met kropsla en eet ook kropsla in de herfst en in de winter.

De voordelen van Kropsla

Kropsla bevat van nature veel vezels en zeer weinig caloriën. Ideaal om dóór te slaan bij het afvallen of om jouw weerstand te verhogen! Kropsla bevat namelijk veel ijzer, vitamine A en C.

Kropsla behoort tot de bladgroenten die rauw gegeten worden. Bij de groei vormt kropsla een stengel. Aan de stengel groeien bladeren. Verder kan het blad al of geen anthocyaan bevatten, waardoor zowel rode als groene kropslatypes bestaan. In de veredeling van sla ontstaan er steeds meer nieuwe kleuren en typen. Een nieuwe trend is een slakrop met heel veel blaadjes. Hiermee zet je nog sneller een knapperige salade op tafel!

Het kropsla-aanbod is de laatste jaren flink toegenomen met soorten als Salanova, Lollo Bionda, Lollo Rossa, groene – en rode eikenbladsla. De meeste groentewinkels en supermarkten verkopen deze soorten kropsla dan ook. Vanwege de verfijnde smaak van kropsla is het een perfect ingrediënt voor bepaalde recepten.

Doordat kropsla voor 90% uit water bestaat, kun je het ongeveer een week goedhouden in de groentelade van jouw koelkast. Zorg er dan wel voor dat de kropsla kan ademen (dus niet in een gesloten plastic zak wegleggen).

Promotie in Huis van de Smaak:

Kropsla is van 13 augustus tot en met 19 augustus 2012 ook product van de week in het Huis van de Smaak op Floriade. Een week lang staat kropsla in het zonnetje in de marktkraam. Telers zullen duizenden bezoekers enthousiast maken voor kropsla. Dit doen zij onder andere door kropsla soep te laten proeven en op die manier bezoekers kennis te laten maken met een nieuw verrassend gerecht met kropsla!

Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.