banner
 
Meer over Floriade 2012

Floriade 2012


Dankwoord Theo Tijssen

Theo Tijssen aan het woord ter afsluiting van een succesvolle Floriade:

“Het Huis van de Smaak is letterlijk en figuurlijk de smaakmaker geworden van de Floriade 2012. Terecht heeft ons paviljoen de twee belangrijkste prijzen van de Floriade 2012 gewonnen. Daar mogen de sector, het Huis van de Smaak-team en alle participanten en sponsoren apetrots op zijn. We hebben met zijn allen de sector op een verrassende wijze aan de ruim 1,4 miljoen bezoekers van het Huis van de Smaak gepresenteerd.”

Met die woorden heeft Theo Tijssen, voorzitter van de Stuurgroep Inzending Groenten- ,Fruit- en Paddestoelsector, de sector bedankt voor hun inzet. In een korte terugblik bleek het concept Huis van de Smaak een echte uitdaging voor de groenten- en fruitsector. Men moest echt een omslag in denken maken. Op de vroegere Floriades presenteerde de sector zich vooral met teelttechniek en nu ging het vooral om het creëren van beleving bij de bezoeker. De voedingstuinbouw (teelt en handel) hebben rechtstreeks 1,2 miljoen euro geïnvesteerd in de inzending van 2012. Maar dat zou absoluut onvoldoende zijn geweest om dit prachtige resultaat te bereiken. “We zijn erin geslaagd om verschillende partijen te interesseren voor deelname aan het Huis van de Smaak. Centrale thema van de Floriade 2012  is beleving – be part of the theater of nature met extra aandacht voor kinderen. Hier heeft het Huis van de Smaak optimaal invulling aan gegeven. Aan de storylijn met de drie uitgangspunten: verwondering, verleiding en vertrouwen hebben Foodstep en Cas Exhibition op een creatieve wijze invulling gegeven.”

De zes zeer creatieve en interactieve reuzebollen stonden voor verwondering, gevolgd door de meesterwerken van moeder natuur aan. Verleiding en genieten stonden centraal in ons Huis van de Smaak; marktkramen met o.a. het product van de week aangevuld andere groenten, fruit en paddestoelen, waarbij de bezoekers echt producten konden proeven en het verhaal achter het product te horen kregen. Ook Kokkerelli, Kids University for Cooking was een groot succes, wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. En het kookeiland van de paddestoelen sector was een successtory. Nog nooit heeft de sector zich zo intensief op de consument gericht.Het laatste gedeelte gaat het om vertrouwen. Hier laat de sector zien, dat er veel aandacht is voor maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaamheid, logistiek, innovatie en de gezondheid van onze producten. Duidelijk wordt gemaakt, dat de tuinbouw een uitdagende werkgever is met behoefte aan medewerkers op alle niveaus van laag tot hoog. We waren blij met de deelname van o.a. Fontys Hogeschool en Radboud universiteit.En als we het Huis van de Smaak verlaten, komen we terecht bij de buitenpresentatie, inmiddels gedoopt tot Fresh Garden, met veel aandacht voor vollegrondsgroenten, aardbeien en ander houtig kleinfruit en mooie slingers van fruitbomen. In de aspergetunnel wordt op een creatieve manier het verhaal achter de asperges verteld.

Ter afsluiting wil Theo Tijssen nog een aantal mensen in het bijzonder bedanken. Om te beginnen Ad Berends en zijn team van het GroentenFruit Bureau, het Huis van de Smaak is het meesterwerk van Ad geworden. Hans Koehorst, de coördinator van onze inzending en de sierteeltinzending in Villa Flora, daarnaast was hij onze verbindingsofficier naar de Floriade en o.a. Arcadis. Jeu Canjels en Niels van Cas Exhibition, in twee woorden creativiteit en kwaliteit. En daarna natuurlijk iedereen die heeft geholpen om het Huis van de Smaak tot dit succes te maken. Een diepe buiging voor de bijdrage van een ieder aan een fantastisch evenement. Meer succes hadden we ons niet kunnen wensen!!

Theo Tijssen

Wereld Tuinbouw Expo, Venlo

Van vijf april tot en met zeven oktober 2012 vondt de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade plaats in Venlo. Met ruim twee miljoen bezoekers, waarvan de helft uit Duitsland, is deze 'horticulturele' belevenis verbonden aan de tafelculturen van Nederland en Duitsland.

Het Floriadepark is 66 hectare groot en bestaat uit 5 unieke werelden, van elkaar gescheiden door bosgebied. Elke wereld heeft een eigen decor, programma en activiteiten. Werelden waarin je de natuur steeds op een andere manier ziet, voelt en beleeft.

Ga voor meer informatie naar www.floriade.nl

Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.
personphoto
Van: Ben Keukens om 24/01/2012 - 19:56
ben is erg benieuwd ...