banner
 
Meer informatie
Elstar appels, altijd raak

Over elstar

van alle appelteelt 47% elstar
Van de 26 miljoen appelbomen in Nederland staan er 12 miljoen Elstar appelbomen op 4100 hectare grond. Dat is 47% van alle appels die in Nederland worden geteeld. De Elstar appelboom  gaat ongeveer 12 jaar mee. De boom geeft rijke vruchten, een handzame appel en is erg goed te bewaren. Ideaal dus!

De bekendste appel van Nederland
De Elstar is de bekendste en meest gewaardeerde appel in Nederland. Jaarlijks koopt 68% van alle Nederlands huishoudens Elstar. Per huishouden wordt maar liefst gemiddeld 9,3 kilo Elstar gegeten. Onze appels gaan ook de grens over. De appels gaan vooral naar Duitsland, Rusland en Engeland.   

Rode blos met geelgroene ondergrond
De Elstar is een appel zoals je ziet op kindertekeningen. De appel is te herkennen aan zijn tweekleurige schil, van stralend felrood naar gaandeweg geelgroen. Hij heeft een unieke aroma en smaak: fris en heerlijk zoet. Het is een appel die nooit verveelt!

Stevig en fris sappige appel
In de smaak proef je een kruising tussen de appelrassen Golden Delicious en Ingrid Marie, dit zijn ook de “ouders van de Elstar”. Het is een knapperige appel met een roomwit vruchtvlees. Van de Elstar zijn er verschillende variëteiten verkrijgbaar. De Elstar appel is al vanaf de introductie af aan erg populair. Vrijwel iedereen is gek op deze sappige en stevige appel..
En goed nieuws: de nieuwe oogst is er weer!

Elstar voor ieder moment
De appel van eigen bodem is voor uiteenlopende toepassingen geschikt. Deze uitstekend smakende appel is heerlijk wanneer ze uit het vuistje wordt gegeten. Ook is deze appel zeer geschikt voor verwerking in salades of in gebak. Je kunt er een lekkere sap en moes mee maken. Volgens kenners is de Elstar de lekkerste appel voor in de oven of in de pan. Het is de appel die geschikt is voor ieder moment. ‘Elstar. Altijd raak!’.

Ideaal van formaat
De Elstar appel is erg praktisch en handzaam van formaat. Daarom is de Elstar makkelijk mee te nemen in de tas. De appel is direct klaar voor consumptie en kan overal worden gegeten. Als beloning na het sporten of als gezond tussendoortje voor op het werk. Vanwege zijn handzame formaat is de appel ook ideaal om aan kinderen te geven. Klik hier voor meer informatie over werkfruit

Elstar, perfecte kinderappel
De appel is van veel kinderen hun favoriete fruit! Toch eten veel kinderen dagelijks nog te weinig fruit. Wanneer je kind echt geen fruitliefhebber is, kan je een kind laten helpen in de keuken en zo motiveren om alsnog fruit te laten eten. Denk bijvoorbeeld eens aan het samen appelmoes maken! Of laat ze zien hoe appels groeien. Bezoek een boomgaard bij jou in de buurt! Klik hier voor meer informatie over schoolfruit.

Wat maakt een Elstar zo bijzonder

  • Populaire appel van eigen bodem
  • Vers, vanaf de boom direct eetbaar
  • De unieke fris en zoete smaak
  • Een stevige en sappige appel
  • Een kruising van Golden Delicious en Ingrid Marie.
  • Boordevol gezondheidsstoffen, rijk aan vitamine C
  • Veelzijdig; heerlijk als handappel of in gebak en salade
  • De appels kan goed bewaard worden in de koelkast en ze blijven dan lang stevig en knapperig.

Meer informatie op onze veggipedia website.

Elstar bevordert jouw 2x2
‘Eat an apple a day’, helpt jouw 2x2! Zorg dat je in je tas altijd een appel hebt, ideaal voor de lekkere trek onderweg. Dagelijks een appel eten is een makkelijke en goede manier om aan je 2x2 , oftewel  2 ons groenten en 2 keer fruit, te komen. Bezoek de 2x2 website.

Pluk je eigen Elstar op de appelplukdag!
Op de landelijke Appelplukdag van de Nederlandse Fruittelers Organisatie kun je zelf Elstar appels plukken, proeven en rondkijken in de boomgaard. Bij de Elstar telers ben je op 22 september van harte welkom! De fruittelers leggen uit wat zij doen om de lekkerste en mooiste Elstar appels te produceren.

Tijdens de Appelplukdag is van alles te beleven. Maak een wandeling tussen de appelbomen, bekijk de koelcellen en pluk een paar overheerlijke Elstar appels. Neem deel aan een proeverij waar de appels, sappen en taarten klaar staan om te worden geproefd. 

Kom ook horen, zien, ruiken én proeven waarom de Elstar appel de populairste appel van Nederland is! Klik hier om te kijken waar je bij jou in de buurt appels kunt plukken op 22 september.Elstar appels, altijd raak