banner
Meer over Receptenboek vol...


receptenboek-vol-komkommers

Receptenboek vol komkommers

30-07-2011 Hedy Willems uit Ewijk heeft 10.000 receptenboeken laten drukken. Elk recept bevat komkommer. Ze liep al langer met het idee rond, maar door de EHEC-crisis kwam het proces in een stroomversnelling. 

Samen met dochter Sharon, die de foto's en lay-out verzorgde, maakte komkommerteler Hedy Willems het 80 pagina's tellende boek. 

Gisteren werd het boek gepresenteerd aan de sponsoren, vandaag is het boek te koop. Tussen 14 en 16 uur kunnen geïnteresseerden terecht aan de Brugstraat 8 a in Ewijk. Het boek kost € 9,95. Het boek is ook te bestellen via komkommers@live.nl. Op de site van dochter Sharon is een voorproefje te zien. 
Het boek met komkommerrecepten van Hedy Willems    

Media-aandacht 

Nog voordat het boek klaar was, hadden de Willemsen al weinig te klagen over media-aandacht. 'NOS radio 1, RTL Editie NL, de Gelderlander, Metro, 3FM', somt Willems een deel op. De reacties stromen ook al binnen. 'Van mensen die een boek willen bestellen, maar ook heel lieve mails van mensen die je sterkte wensen in verband met het ruimen van de kas. Dat ze het knap vinden dat we zo’n negatieve situatie een positieve draai weten te geven.'

Willems hoopt dat er ook verandering komt in de komkommermarkt. 'Een goed product verdient een eerlijke prijs. Nu is de prijs nog slecht, onder de kostprijs. Daar moet verandering in komen, anders hebben we over twee jaar geen komkommertelers meer in Nederland. In Duitsland hebben ze geen idee wat voor schade de berichtgeving heeft aangericht.'

Heeft u een mening over dit artikel? Registreer of Log-in om te reageren.